Εν αναμονή των macro ΗΠΑ οι ευρωαγορές

Με οριακά κέρδη κινούνται οι ευρωαγορές, εν αναμονή κρίσιμων μακροοικονομικών στοιχείων από την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ. Οι εταιρίες που αναλώνουν πολλά καύσιμα, με κορυφαίες τις αεροπορικές, καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες.

Οι εταιρίες που αναλώνουν πολλά καύσιμα, με κορυφαίες τις αεροπορικές, καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες και στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στις ευρωαγορές.

Ακολουθούν οι τεχνολογικές μετοχές, για τις οποίες οι επενδυτές τρέφουν επιφυλάξεις όσον αφορά τις ανακοινώσεις κερδοφορίας γ’ τριμήνου.

Οι αναλυτές περιμένουν γενικότερα ότι η επιχειρηματική κερδοφορία θα απογοητεύσει στο ερχόμενο διάστημα, καθώς λίγοι θα είναι οι τομείς που θα έχουν τη δυνατότητα να περάσουν τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων στους καταναλωτές.

Η λονδρέζικη εταιρία ερευνών Factset JCF Group αναμένει ότι τα κέρδη ανά μετοχή των εταιριών του δείκτη Stoxx 600 θα επιβραδυνθούν στο 11% τον επόμενο χρόνο, σε σύγκριση με 26% το 2004.

Οι βασικοί δείκτες κινούνται με περιορισμένες διακυμάνσεις και ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,35% στις 4.715 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,20% στις 4.051 μονάδες και ο CAC 0,11% στις 3.762 μονάδες.

Η Lufthansa καταγράφει απώλειες 3%, μετά τις δηλώσεις του οικονομικού διευθυντή του ομίλου ότι θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί ο στόχος κερδών τη φετινή χρονιά, εξαιτίας των τιμών των καυσίμων.

Η Air France-KLM ακολουθεί με απώλειες 1,6%, ενώ η τεχνολογική Infineon υποχωρεί 1%.

Μικτές τάσεις προοιωνίζονται για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, καθώς το ενδιαφέρον στρέφεται στην ανακοίνωση των στοιχείων για την απασχόληση από το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Οι αναλυτές, βάσει δημοσκόπησης του Bloomberg, περιμένουν ότι τα στοιχεία θα καταδείξουν αύξηση στα μισθολόγια για τον περασμένο μήνα κατά 148.000, που θα είναι η μεγαλύτερη αύξηση τεσσάρων μηνών.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι προβλέψεις των αναλυτών κυμαίνονται από απώλεια 10.000 θέσεων τον Σεπτέμβριο έως αύξηση 250.000 θέσεων, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη απόκλιση της φετινής χρονιάς και καθρεφτίζει τη διχογνωμία των αναλυτών σχετικά με τις επιπτώσεις των τεσσάρων τυφώνων που σάρωσαν τις ΗΠΑ στην αγορά εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v