Ο αεροπορικός κλάδος πιέζει τις ευρωαγορές

Οι μετοχές εταιριών ταξιδιών και ψυχαγωγίας καταγράφουν απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά την υποβάθμιση των προοπτικών κερδοφορίας κορυφαίων αεροπορικών εταιριών (Lufthansa, Ryanair, ΒΑ) από την Goldman.

Οι μετοχές εταιριών ταξιδιών και ψυχαγωγίας καταγράφουν απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά την υποβάθμιση των προοπτικών κερδοφορίας κορυφαίων αεροπορικών εταιριών (Lufthansa, Ryanair, ΒΑ) από την Goldman, ενώ οι πετρελαϊκές ενισχύονται, καθώς οι τιμές του αργού πετρελαίου εξακολουθούν να κινούνται κοντά σε επίπεδα-ρεκόρ.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά το άνοιγμα σε οριακά υψηλότερα επίπεδα, υποχώρησαν από την πίεση του αεροπορικού κλάδου και κινούνται με διορθωτικές τάσεις το μεσημέρι.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,27% στις 4.689 μονάδες, ενώ ο DAX χάνει 0,31% στις 4.036 μονάδες και ο CAC 0,32% στις 3.758 μονάδες.

Η Lufthansa υποχωρεί 1,1% μετά την υποβάθμιση του στόχου της Goldman για την κερδοφορία του τρίτου μεγαλύτερου αερομεταφορέα της Ευρώπης.

Ο οίκος προβλέπει ότι η εταιρία θα εμφανίσει απώλειες της τάξης των 14 σεντς ανά μετοχή φέτος, έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης για κέρδη 56 σεντς.

Η Ryanair αντιδρά με πτώση 2,8% στην υποβάθμιση του ιδίου οίκου για τα κέρδη ανά μετοχή κατά 11% στα 24 σεντς.

Η British Airways υποχωρεί 1%, μετά την υποβάθμιση του στόχου κερδών κατά 23% στις 12,84 πένες ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v