Σταθεροποίηση υψηλότερα στις ευρωαγορές

Η αισθητή βελτίωση στην καταναλωτική και επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γαλλία βοήθησε τις ευρωαγορές να σταθεροποιήσουν τις ανοδικές τάσεις που εκδηλώνονταν επιφυλακτικά από το άνοιγμα.

Η αισθητή βελτίωση στην καταναλωτική και επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γαλλία βοήθησε τις ευρωαγορές να σταθεροποιήσουν τις ανοδικές τάσεις που εκδηλώνονταν επιφυλακτικά από το άνοιγμα των συνεδριάσεων.

Τα μεγαλύτερη κέρδη καταγράφουν οι τεχνολογικές μετοχές, όπως η Nokia (2%) και οι τίτλοι αυτοκινητοβιομηχανιών, όπως η Renault (1,1%).

Κατά τα λοιπά, η ICAP Plc, η μεγαλύτερη διατραπεζική χρηματιστηριακή εταιρία στον κόσμο, εκτινάχθηκε 7,4% μετά τη δήλωση ότι θα ανταποκριθεί στους ετήσιους στόχους κερδοφορίας των ιδιωτών αναλυτών.

Η TUI ενισχύεται 1% μετά την αναγγελία αναδιοργάνωσης των βρετανικών μονάδων με περικοπή του 8% του εργατικού δυναμικού.

Η βρετανική εταιρία κινητής τηλεφωνίας MMO2 αντιδρά με άνοδο 2,9% μετά την αναβάθμιση του στόχου ετήσιων πωλήσεων.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,19% στις 4.597 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,57% στις 3.942 μονάδες και ο CAC 0,54% στις 3.702 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έχει ενισχυθεί μέχρι το μεσημέρι 2,8% τον τρέχοντα μήνα, με τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Φεβρουάριο. Στο τρίμηνο που λήγει με το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης, το βαρόμετρο έχει υποχωρήσει 0,3% με τις μεγαλύτερες απώλειες από το α’ τρίμηνο 2003.

Ανοδικές τάσεις προοιωνίζονται για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street τα futures, καθώς τα μακροοικονομικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν σήμερα προβλέπεται να δημιουργήσουν θετικό κλίμα.

Το υπουργείο Εμπορίου προβλέπεται, βάσει δημοσκόπησης του πρακτορείου Bloomberg, να ανακοινώσει αύξηση στο ατομικό εισόδημα 0,4% τον Αύγουστο σε σύγκριση με αύξηση 0,1% του Ιουλίου. Οι δαπάνες προβλέπεται ότι αυξήθηκαν 0,1% μετά από εκτίναξη 0,8% στην προηγούμενη μέτρηση.

Επίσης το υπουργείο Εργασίας αναμένεται να ανακοινώσει πτώση στον αριθμό των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας στις 343.000 νέες αιτήσεις, ένα επίπεδο που θεωρείται συμβατό με τάσεις δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Τέλος, θα ανακοινωθεί ο δείκτης βιομηχανίας PMI Σικάγου, που εκτιμάται ότι ενισχύθηκε ελαφρώς στο 58 από 57,3 στην προηγούμενη μέτρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v