Οι ασφάλειες ασκούν πιέσεις στις ευρωαγορές

Ο ασφαλιστικός κλάδος ασκεί τις μεγαλύτερες πιέσεις στις ευρωαγορές κατά τη σημερινή συνεδρίαση. Ανοδικές τάσεις διατηρεί ο ενεργειακός κλάδος, πιέσεις σε τεχνολογία και τρόφιμα/ποτά εξαιτίας προειδοποιήσεων.

Ο ασφαλιστικός κλάδος ασκεί τις μεγαλύτερες πιέσεις στις ευρωαγορές κατά τη σημερινή συνεδρίαση, μετά την ανακοίνωση της Swiss Reinsurance για το υψηλό κόστος των ζημιών από τον τυφώνα Ιβάν που έπληξε πρόσφατα τις ΗΠΑ και καθώς ένας νέος τυφώνας, ο Τζέινι, έχει ήδη αρχίσει να πλήττει την ισχυρότερη οικονομία στον κόσμο.

Από τους λίγους κλάδους που κινούνται με κέρδη στη σημερινή συνεδρίαση παραμένει ο ενεργειακός, που αντιδρά στη νέα άνοδο των τιμών του πετρελαίου και την αναβάθμιση των τιμών-στόχων των ενεργειακών μετοχών από την Citigroup.

Στον αντίποδα, οι νέες προειδοποιήσεις για την κερδοφορία των κλάδων τεχνολογίας και τροφίμων/ποτών από την Philips και την Cadbury Schweppes, ασκούν πιέσεις στις μετοχές των αντίστοιχων δεικτών.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται οριακά 0,04% στις 4.570 μονάδες, όπως και ο CAC που διαμορφώνεται στις 3.654 μονάδες. Ο δείκτης DAX υποχωρεί 0,24% στις 3.896 μονάδες.

Τάσεις σταθεροποίησης προοιωνίζουν για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street οι αγορές futures, καθώς οι αναλυτές αναμένουν θετικές στατιστικές ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg, οι οικονομολόγοι περιμένουν ότι οι παραγγελίες εργοστασίων (πλην εξοπλισμού βιομηχανίας μεταφορών) αυξήθηκαν τον Αύγουστο, υποδεικνύοντας ότι ο κλάδος μεταποίησης διατηρεί την ισχύ του. Συγκεκριμένα, εκτιμούν ότι ο δείκτης παραγγελιών πλην μεταφορών ενισχύθηκε 0,8% έναντι πτώσης 0,2% τον Ιούλιο.

Στη συνέχεια θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τις μεταπωλήσεις οικιών και οι αναλυτές περιμένουν ότι αυτές υποχώρησαν στα 6,63 εκατομμύρια τον Αύγουστο έναντι 6,72 εκατομμυρίων τον προηγούμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v