Swiss Re: Στα 600 εκατ. δολ. το κόστος των τυφώνων

Η αντασφαλιστική Swiss Re, εκτιμά ότι το κόστος από τους τυφώνες Ιβάν που έπληξε κυρίως τις ΗΠΑ και Σόνγκντα στην Ιαπωνία, θα φτάσει περίπου στα 300 εκατ. δολάρια.

Swiss Re: Στα 600 εκατ. δολ. το κόστος των τυφώνων
Η Swiss Re, δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία αντασφαλίσεων στον κόσμο, εκτιμά ότι το κόστος από τους τυφώνες Ιβάν που έπληξε κυρίως τις ΗΠΑ και Σόνγκντα στην Ιαπωνία, θα φτάσει περίπου στα 300 εκατ. δολάρια, ανεβάζοντας το σύνολο των ζημιών από τις πρόσφατες καταιγίδες στα 600 εκατ. δολάρια σχεδόν.

Το κόστος του Ιβάν που έπληξε πολλά νησιά της Καραϊβικής και στη συνέχεια την Αλαμπάμα και τη Φλόριντα, υπολογίζεται στα 190 εκατ. δολάρια για την Swiss Re και το κόστος του Σόνγκντα που ”χτύπησε” την Οκινάουα στις αρχές Σεπτεμβρίου εκτιμάται στα 110 εκατ. δολάρια.

Η Swiss Re αναφέρει ότι η φετινή εποχή των τυφώνων, όπου εντάσσονται και οι συνολικές ζημιές 4,4 δισ. δολαρίων από τον τυφώνα Φράνσις που έπληξε νωρίτερα τις ΗΠΑ, ”θα έχουν θετικό αντίκτυπο στην ανανέωση των συμβολαίων αντασφάλισης.”

Οι ασφαλιστικές υφίστανται μείωση των συμβολαίων για φυσικές καταστροφές, μετά από τρία χρόνια αυξήσεων. Συνολικά ο τυφώνας Ιβάν προβλέπεται να κοστίσει στις ανά τον πλανήτη ασφαλιστικές 3 δισ. δολ. με 6 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v