Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές πριν την Fed

Η νέα αύξηση των τιμών του πετρελαίου ωθεί υψηλότερα τις ενεργειακές μετοχές, που με τη σειρά τους υποστηρίζουν σε θετικά πρόσημα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Στην συνεδρίαση της Fed επικεντρώνεται το ενδιαφέρον.

Η νέα αύξηση των τιμών του πετρελαίου ωθεί υψηλότερα τις ενεργειακές μετοχές, που με τη σειρά τους υποστηρίζουν σε θετικά πρόσημα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Το ενδιαφέρον παραμένει επικεντρωμένο στην τακτική συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, που αναμένεται να αποφασίσει νέα αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων κατά την τακτική συνεδρίαση που θα ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,33% στις 4.594 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,23% στις 3.986 μονάδες και ο CAC 0,45% στις 3.720 μονάδες.

Η πετρελαϊκή ΒΡ ενισχύεται 1,5% το μεσημέρι ενώ η ιταλική Eni, της οποίας την μετοχή αναβάθμισε σε ”υπεραπόδοση” από ”ουδέτερη” η CSFB, κερδίζει 1,8%.

Στις επιχειρηματικές ανακοινώσεις της ημέρας, η Tesco ενισχύεται 1,9% μετά την δημοσιοποίηση της κερδοφορίας, ενώ η Marks & Spencer υποχωρεί 1,5%.

Για την Wall Street τα futures προοιωνίζουν ανοδικό άνοιγμα, σε μια ημέρα πλούσια σε μακρο-οικονομικές κι επιχειρηματικές ειδήσεις.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η τακτική συνεδρίαση της Fed, από την οποία οι επενδυτές περιμένουν νέα αύξηση των επιτοκίων -την τρίτη κατά σειρά- κατά 0,25 μονάδες στο 1,75%.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο ανακοινώνουν σήμερα αποτελέσματα η Goldman Sachs, η Lehman Brothers και η General Mills.

Από τις στατιστικές ανακοινώσεις αναμένεται ο αριθμός έναρξης κατασκευής νέων οικιών, που εκτιμάται ότι υποχώρησε τον Αύγουστο για δεύτερο μήνα στους τρεις, εξαιτίας κυρίως των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v