Ο κλάδος πρώτων υλών ωθεί τις ευρωαγορές

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των μετοχών, αντλώντας στήριξη κυρίως από την σημαντική άνοδο των εξορυκτικών εταιριών, μετά την δημοσίευση έκθεσης που αναφέρει ότι ο κλάδος θα έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τις τιμές σιδήρου κατά 20% την επόμενη χρονιά.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, αντλώντας στήριξη κυρίως από την σημαντική άνοδο των εξορυκτικών εταιριών όπως η Rio Tinto Group (+2%) και η BHP Billiton (+2,3%), που εκτινάσσονται μετά την δημοσίευση έκθεσης η οποία αναφέρει ότι ο κλάδος θα έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τις τιμές του σιδήρου κατά 20% την επόμενη χρονιά.

Συγκεκριμένα, η Goldman Sachs προβλέπει ότι οι τιμές πρωτογενούς σιδήρου θα κινηθούν στο μέσο όρο των 28,53 δολαρίων ανά τόνο κατά το οικονομικό έτος που αρχίζει την 1η Απριλίου.

Οι 15 από τους 17 βασικούς δείκτες στις δυτικοευρωπαϊκές αγορές που λειτουργούν κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα. Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,7% στις 4.588 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,25% στις 3.973 μονάδες και ο CAC 0,71% στις 3.717 μονάδες.

Η Veolia Environnement κερδίζει 1,4% μετά την ανακοίνωση επιστροφής στην κερδοφορία κατά το α’ εξάμηνο του έτους. Η Alcatel ενισχύεται 1% μετά την ανακοίνωσε εξαγοράς δύο αμερικανικών εταιριών για να επεκταθεί στην αγορά εξοπλισμού τηλεφωνίας των ΗΠΑ.

Τα futures προοιωνίζουν ελαφρώς πτωτικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της αμερικανικής αγοράς, καθώς η αγορά περιμένει κρίσιμες ανακοινώσεις από το μακρο-οικονομικό μέτωπο.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν θα ανακοινώσει ότι ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Αύγουστο ενισχύθηκε στο 96,7 τον Σεπτέμβριο από 95,9 τον Αύγουστο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v