Οι ιαπωνικές αρχές κλείνουν μονάδα της Citigroup

Η μεγαλύτερη εταιρία χρηματο-οικονομικών προϊόντων στον κόσμο, η Citigroup, διατάχθηκε να διακόψει τη λειτουργία της μονάδας private banking στην Ιαπωνία, επειδή παρέβη τις εθνικές χρηματιστηριακές ρυθμίσεις.

Οι ιαπωνικές αρχές κλείνουν μονάδα της Citigroup
Ο μεγαλύτερος όμιλος χρηματο-οικονομικών προϊόντων στον κόσμο, η Citigroup, διατάχθηκε να διακόψει τη λειτουργία της μονάδας private banking στην Ιαπωνία, επειδή παρέβη τις εθνικές χρηματιστηριακές ρυθμίσεις.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι πρόκειται για ”σοβαρές παραβάσεις” που ”πλήττουν το δημόσιο συμφέρον.” Η διακοπή της λειτουργίας των μονάδων επιβάλλεται από το οικονομικό έτος που ξεκινά στις 29 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια θα ανακληθούν οι άδειές τους.

Ο κολοσσός που εδρεύει στη Νέα Υόρκη απολογήθηκε δηλώνοντας ότι ”λυπάται ειλικρινά” για τις εξελίξεις.

Είναι η δεύτερη φορά σε μια εβδομάδα που η Citigroup υποχρεώνεται να απολογηθεί, αφού την Τρίτη εξέφρασε δημόσια συγνώμη για την υπόθεση πώλησης ευρω-ομολόγων 10 δισ. ευρώ που τάραξε τις αγορές.

Τα προβλήματα στην ιαπωνική μονάδα private banking αφορούν κυρίως στην αδυναμία του οίκου να ελέγξει επαρκώς τους πελάτες.

Η τράπεζα διαχειριζόταν συναλλαγές ενός πελάτη, για τον οποίο συνεργαζόμενες μονάδες εκτός Ιαπωνίας είχαν καταθέσει εκθέσεις περί υπόπτων συναλλαγών στις αρμόδιες εθνικές αρχές.

Επιπλέον, η Citigroup παραχώρησε δάνειο σε πελάτες οι οποίοι στη συνέχεια διώχθηκαν με την κατηγορία ότι χειραγώγησαν εισηγμένη μετοχή με τα κεφάλαια που έλαβαν ακριβώς από την πίστωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v