Μικρές μεταβολές για τις ευρωαγορές

Σημαντικές πιέσεις ασκεί στον κλάδο αυτοκινήτων η σύσταση της CSFB προς τους επενδυτές να μειώσουν τις θέσεις τους στις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Σημαντικές πιέσεις ασκεί στον κλάδο αυτοκινήτων η σύσταση της CSFB προς τους επενδυτές να μειώσουν τη στάθμιση των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών στα χαρτοφυλάκιά τους.

Η Credit Suisse First Boston υποβάθμισε τον εν λόγω κλάδο σε ”υπο-στάθμιση” από ”ίση στάθμιση” μετά την έντονη πτώση στις πωλήσεις αυτοκινήτων τον Αύγουστο.

Η Peugeot αντιδρά με απώλειες 0,9%, η BMW υποχωρεί 0,7% και η Volkswagen 0,4% στις πρωινές συναλλαγές.

Πτωτικές τάσεις εμφανίζει και ο κλάδος ημιαγωγών, καθώς οι παραγγελίες από τις βορειοαμερικάνικες εταιρίες που πωλούν εξοπλισμό ημιαγωγών υποχώρησαν τον Αύγουστο για τέταρτο συνεχόμενο μήνα.

Η STMicroelectronics, τη μετοχή της οποίας η Citigroup υποβάθμισε σε ”πώληση” από ”διακράτηση”, υποχωρεί 1,6%, ενώ η ASML 1,6%.

Η εικόνα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων είναι μικτή, με τον δείκτη FTSE να κινείται ανοδικά 0,43% στις 4.576 μονάδες και τον DAX να παραμένει αμετάβλητος στις 3.963 μονάδες. Ο CAC στο Παρίσι ενισχύεται 0,27% στις 3.701 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v