Κέρδη στην τεχνολογία στις ευρωαγορές

Οι τεχνολογικές μετοχές ”οδηγούν” τις ανοδικές τάσεις στις ευρωαγορές, καθώς εκτιμάται ότι ο κλάδος έχει περαιτέρω ανοδικά περιθώρια βάση των προσδοκώμενων αποτελεσμάτων β’ εξαμήνου.

Οι τεχνολογικές μετοχές ”οδηγούν” τις ανοδικές τάσεις στις ευρωαγορές, καθώς τίτλοι όπως η Alcatel και η Infineon Technologies αποκομίζουν σημαντικά κέρδη. (2,6% και 1,7% αντιστοίχως το μεσημέρι.)

Αναλυτές εκτιμούν ότι οι σημαντικές απώλειες των τεχνολογικών μετοχών δεν συνάδουν με τις ευοίωνες προοπτικές για τα κέρδη του κλάδου.

Ο κλάδος μετοχών τεχνολογίας είναι εκείνος με τη χειρότερη εμφάνιση από τους επιμέρους δείκτες του Stoxx 600 στη φετινή χρονιά, έχοντας εμφανίζει απώλειες 5,1%. Στις τελευταίες 6 εβδομάδες ωστόσο ο κλάδος έχει αναρριχηθεί κατά 16% χάρη στην πρόβλεψη ότι δεν θα επιβραδυνθεί η ζήτηση στο β’ εξάμηνο.

Κατά τα λοιπά, η Bayer αντέδρασε με εκτίναξη 4% στην ανακοίνωση συνεργασίας με την αμερικανική Schering-Plough. Αντιθέτως η AstraZeneca βυθίστηκε 6% καθώς δεν εξασφάλισε έγκριση για την κυκλοφορία του θρομβωλυτικού Exanta στις ΗΠΑ.

Η SAP εξακολουθεί να ευνοείται από την προοπτική επιθετικής εξαγοράς της PeopleSoft από την Oracle και κερδίζει το μεσημέρι 2,4%.

Οι βασικοί δείκτες ενισχύονται σε όλες τις δυτικοευρωπαϊκές αγορές πλην της Αυστρίας. Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,22% στις 4.554 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 1,17% στις 3.931 μονάδες και ο CAC 0,80% στις 3.707 μονάδες.

Ανοδο εμφανίζουν και οι αμερικανικές μετοχές τεχνολογίας που διαπραγματεύονται στην Ευρώπη, όπως η Intel και η Microsoft, ενώ τα futures υποδεικνύουν τάσεις σταθεροποίησης για τους βασικούς αμερικανικούς δείκτες, μετά τα σημαντικά κέρδη της Παρασκευής.

Τόσο ο S&P 500 όσο και ο Dow Jones έκλεισαν την Παρασκευή με κέρδη για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε 2,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v