Εταιρικές προειδοποιήσεις πιέζουν τις ευρωαγορές

Δυσοίωνες προοπτικές για τα επιχειρηματικά κέρδη ”στοιχειώνουν” τις συναλλαγές στις ευρωαγορές και αναμένεται να προκαλέσουν πιέσεις και στην Wall Street.

Οι προοπτικές για τα επιχειρηματικά κέρδη ”στοιχειώνουν” τις συναλλαγές στις ευρωαγορές και αναμένεται να προκαλέσουν πιέσεις και στην Wall Street.

Σημαντική πτώση εμφανίζουν οι μετοχές των κλάδων τουρισμού και ταξιδιών, μετά την έκρηξη βόμβας στη Τζακάρτα, που επαναφέρει στο προσκήνιο τους φόβους τρομοκρατικών ενεργειών.

Η Cap Gemini βυθίστηκε κατά 9,1% με τις μεγαλύτερες απώλειες του έτους, μετά την προειδοποίηση ”μεγάλης επιβάρυνσης” στο κόστος των συμβολαίων της.

Η Royal Bank αντέδρασε με πτώση έως 2,6% στην ανακοίνωση της Santander ότι θα πωλήσει μερίδιό της στην βρετανική τράπεζα.

Οι βασικοί δείκτες υποχωρούν σε όλες τις δυτικοευρωπαϊκές αγορές πλην της Ισλανδίας και της Φινλανδίας. Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,54% στις 4.534 μονάδες, ενώ ο DAX 1,05% στις 3.843 μονάδες και ο CAC 1,03% στις 3.639 μονάδες.

Πτωτικές τάσεις προοιωνίζουν για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall τα futures. Οι οικονομολόγοι υποβάθμισαν τις προβλέψεις τους για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας στο γ’ τρίμηνο, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg (3,7% από 3,9% στην πρόβλεψη του προηγούμενου μήνα).

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση των στοιχείων για την απασχόληση σήμερα και οι αναλυτές περιμένουν ότι ο αριθμός των Αμερικανών που αιτήθηκαν επιδόματος ανεργίας υποχώρησε κατά 17.000 στις 345.000 την περασμένη εβδομάδα.

Στη συνέχεια το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ θα ανακοινώσει επίσης τα αποθέματα του κλάδου χονδρικής τα οποία οι αναλυτές, βάση δημοσκόπησης του Bloomberg περιμένουν ότι αυξήθηκαν κατά 0,6% τον Ιούλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v