Η Santander πωλεί μερίδιο της Royal Bank

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας, η Santander , θα πωλήσει μερίδιο έως 1,26 δισ. στερλινών της Royal Bank of Scotland Group, καθώς επιζητά έγκριση για την εξαγορά της επίσης βρετανικής Abbey National.

Η Santander πωλεί μερίδιο της Royal Bank
Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας, η Santander Central Hispano, θα πωλήσει μερίδιο έως 1,26 δισ. στερλινών της Royal Bank of Scotland Group, υποβαθμίζοντας την 16ετή συνεργασία της με την βρετανική τράπεζα, καθώς επιζητά έγκριση για την εξαγορά της επίσης βρετανικής Abbey National.

Η Santander ανέθεσε στην Merrill Lynch να πωλήσει έως 79 εκατομμύρια μετοχές της Royal Bank ή μερίδιο 2,51%. Στην Santander θα απομείνει μερίδιο τουλάχιστον 2,54% μετά την πώληση. Οι δύο εταιρίες θα άρουν το καθεστώς των σταυροειδών μετοχικών μεριδίων εάν η Santander εξαγοράσει τελικώς της Abbey National.

Η HBOS, η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα της Βρετανίας, ζήτησε τον περασμένο μήνα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υποχρεώσει την Santander και την Royal να λήξουν το καθεστώς σταυροειδών μεριδίων, ως προϋπόθεση για να εγκριθεί η εξαγορά της Abbey, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρίας ενυπόθηκου δανεισμού της Βρετανίας.

Η Santander έχει κάνει προσφορά 8,7 δισ. στερλινών σε ρευστό και μετοχές για την Abbey και η HBOS απάντησε ότι ενδέχεται να καταθέσει και η ίδια προσφορά για την Abbey.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v