Η τεχνολογία ”οδηγεί” τα κέρδη των ευρωαγορών

Χάρη στους τεχνολογικούς τίτλους που επανέρχονται στο επίκεντρο μετά τις τελευταίες ευοίωνες προβλέψεις για τις πωλήσεις ημιαγωγών και τις εξελίξεις στον κλάδο εταιρικών λογισμικών, οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα.

Χάρη στους τεχνολογικούς τίτλους που επανέρχονται στο επίκεντρο μετά τις τελευταίες ευοίωνες προβλέψεις για τις πωλήσεις ημιαγωγών, οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα.

Αισθητή είναι η άνοδος των εταιρικών κατασκευής επιχειρηματικών λογισμικών από την ώρα δόθηκε το πράσινο φως στην Oracle να προχωρήσει στην επιθετική εξαγορά της ανταγωνιστικής της PeopleSoft, που θα έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη ένταση στην πολύμηνη μάχη η οποία και οδηγεί τους πελάτες σε άλλους προμηθευτές.

Η ανταγωνιστική SAP, που ευνοείται ιδιαίτερα από την μάχη, αντέδρασε με άνοδο 2,1% στην εξέλιξη.

Τον τεχνολογικό κλάδο υποστηρίζουν και οι δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Texas Instruments καθώς και στελεχών της Nokia και της Motorola ότι είναι αισιόδοξοι για την ζήτηση στον κλάδο ημιαγωγών.

Κατά τους αναλυτές πρόκειται για θετικές ειδήσεις που είχε πολύ καιρό να ”ακούσει” ο κλάδος και δημιουργεί συνθήκες ευκαιριών αγοράς.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,39% στις 4.555 μονάδες και ο DAX 0,87% στις 3.884 μονάδες, ενώ ο CAC κερδίζει 0,65% στις 3.675 μονάδες. Οι βασικοί δείκτες ενισχύονται σε όλες τις δυτικοευρωπαϊκές αγορές, πλην Βελγίου και Ιρλανδίας.

Ανοδικό άνοιγμα προοιωνίζουν και για τους βασικούς δείκτες της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές.

Η μετοχή της Walt Disney αντιδρά με απώλειες στις ευρωπαϊκές συναλλαγές μετά την απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου Michael Eisner να αποχωρήσει από τον όμιλο μετά την λήξη του συμβολαίου του.

Πτώση εμφανίζει ο τίτλος της Alcoa, που ανακοίνωσε ότι τα κέρδη γ’ τριμήνου θα είναι χαμηλότερα από τις προβλέψεις εξαιτίας της βύθισης στη ζήτηση αλουμινίου.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας για τον δείκτη τιμών παραγωγού. Οι αναλυτές, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg, περιμένουν ότι ο δείκτης αυξήθηκε 0,2% τον Αύγουστο, εξαιτίας της αναρρίχησης του πετρελαίου σε επίπεδα ρεκόρ. Για τον δομικό πληθωρισμό, πλην ενέργειας και τροφίμων, προβλέπεται αύξηση 0,1% για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.

Επίσης το υπουργείο Εμπορίου θα ανακοινώσει τα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο Ιουλίου. Οι αναλυτές περιμένουν ότι το έλλειμμα συρρικνώθηκε τον Ιούλιο στα 51,5 δισ. δολ. έναντι 55,8 δισ. δολαρίων στην προηγούμενη μέτρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v