Σταθεροποιητικές τάσεις στις ευρωαγορές

Τάσεις σταθεροποίησης στα τρέχοντα επίπεδα επιδεικνύουν οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται σε μετοχές μεμονωμένων επιχειρήσεων.

Τάσεις σταθεροποίησης στα τρέχοντα επίπεδα επιδεικνύουν οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται σε μετοχές μεμονωμένων επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, οι μέτοχοι της HBOS Plc, της τέταρτης μεγαλύτερης βρετανικής τράπεζας, δείχνουν να επιβραβεύουν την απόφαση της τράπεζας να μην εμπλακεί σε ”πόλεμο προσφορών” με την Santander Central Hispano για την Abbey National.

H μετοχή της ενισχύεται κατά 5% στις 750 πέννες. Αντίστροφη τάση επιδεικνύει η μετοχή της Abbey National, καθώς οι επενδυτές είχαν προεξοφλήσει την αντιπροσφορά που θα ενίσχυε το τίμημα της εξαγοράς. Η μετοχή της υποχωρεί κατά 5,7% στις 575 πέννες.

Σε αρνητικό έδαφος κινείται η μετοχή της Infineon Technologies, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρίας ημιαγωγών της Ευρώπης, ενώ απώλειες σημειώνει και η μετοχή της Lufthansa, στα 9,9 ευρώ.

Εν τω μεταξύ, ανοδική τροχιά διαγράφει εκ νέου η τιμή του πετρελαίου, καθώς οι πετρελαϊκές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον Κόλπο του Μεξικό, μεταξύ των οποίων και η Royal Dutch/Shell, εκκενώνουν τις εγκαταστάσεις και τις πλατφόρμες τους, εν όψει του τυφώνα Ivan. Στην αγορά εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του εμπορεύματος διαμορφώνεται στα 41,77 δολάρια το βαρέλι, στο συμβόλαιο futures Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου σημειώνει κέρδη 0,15% στις 4.552,60 μονάδες, ο γαλλικός δείκτης CAC 40 ενισχύεται κατά 0,07% στις 3.710,41 μονάδες και ο δείκτης Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης διαμορφώνεται στις 3.953,28 μονάδες με κέρδη 0,15%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v