Vivendi: Αύξηση ζημιών β’ τριμήνου λόγω Universal

Αυξήθηκαν οι ζημιές της Vivendi Universal στο β’ τρίμηνο εξαιτίας του κόστους που αφορούσε την πώληση αμερικανικών μονάδων της στην General Electric. Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν 7%, περισσότερο απ’όσο αναμενόταν.

Vivendi: Αύξηση ζημιών β’ τριμήνου λόγω Universal
Αυξήθηκαν οι ζημιές της Vivendi Universal στο β’ τρίμηνο εξαιτίας του κόστους που αφορούσε την πώληση αμερικανικών μονάδων της στην General Electric.

Οι καθαρές ζημίες διαμορφώθηκαν στα 1,85 δισ. ευρώ έναντι 313 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο πέρσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της γαλλικής εταιρίας.

Στις ζημίες του 2004 περιλαμβάνεται κόστος 2,1 δισ. ευρώ για την δημιουργία της NBC Universal.

Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν 7% στα 888 εκατ. ευρώ, ενώ οι αναλυτές περίμεναν αύξηση στα 886 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg. Η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα διανείμει μέρισμα για το 2005.

Η Vivendi πούλησε τα περιουσιακά της στοιχεία στον ψυχαγωγικό χώρο των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων τα κινηματογραφικά στούντιο Universal και η USA Networks, στην NBC της General Electric, στο πλαίσιο του προγράμματος μείωσης των χρεών της στα 5 δισ. ευρώ και λιγότερα μέχρι το τέλος του έτους.

Μετά την πώληση η γαλλική εταιρία έχει πλέον τρεις βασικές μονάδες: την γαλλική τηλεφωνική εταιρία της, την Universal Music και ένα συνδρομητικό γαλλικό κανάλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v