”Κράτησε” τις 1.900 μονάδες ο Nasdaq

Υψηλότερα του επιπέδου των 1.900 μονάδων ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nasdaq στη Wall Street, οδηγούμενος από μετοχές, όπως η Intel και η Amazone. Σε θετικό έδαφος και ο Dow Jones, καθώς οι επενδυτές άντλησαν αισιοδοξία από τα μακροοικονομικά νέα για πληθωρισμό και απασχόληση.

Ανοδικούς ρυθμούς υιοθέτησε για μία ακόμη ημέρα η Wall Street, έχοντας προεξάρχοντα την τεχνολογία.

Ο δείκτης Nasdaq ”διατήρησε” τις 1.900 μονάδες και έκλεισε πάνω από αυτές, στις. 1.904 έχοντας σημειώσει κέρδη 0,40%. ”Το καλοκαίρι είδαμε τις τεχνολογικές μετοχές να πιέζονται σημαντικά και τον κλάδο των ημιαγωγών να χάνει περίπου 40%. Τώρα βλέπουμε την αντίδραση”, έλεγε χαρακτηριστικά αναλυτής.

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν και οι Dow Jones και S&P 500, καθώς θετική χαρακτηρίζεται η συνεισφορά των μακροοικονομικών νέων από πληθωρισμό και αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας.



Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε μετριασμένη αύξηση του πληθωρισμού κατά 0,1% τον Αύγουστο, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για ενίσχυση κατά 0,2%. Ο Ian Shepherdson, οικονομολόγος της High Frequency σχολίασε πως τα στοιχεία είναι ”θετικά” και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο, ακόμη και διακοπής του ρυθμού αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων.

Εξάλλου οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας, αν και κινήθηκαν ανοδικά έως τις 333.000 ήταν σαφώς χαμηλότερες των εκτιμήσεων των ανλυτών που έκαναν λόγο για 343.000.

Σημαντικά ήταν τα κέρδη τεχνολογικών εταιριών όπως η Amazone, η Nortel και η Intel.

Στο +0,13% και τις 10.244 μονάδες έκλεισε ο Dow Jones, ενώ κέρδη της τάξης του 0,28% κατέγραψε ο S&P 500, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 1.123 μονάδες.

Σε ό,τι αφορά τους ελληνικούς τίτλους, αυτός της Εθνικής υποχώρησε κατά 1,06% έως τα 4,65 δολ., αυτός της κινήθηκε ανοδικά κατά 0,22% και έφτασε τα 23 δολ., ενώ αυτός του ΟΤΕ κέρδισε 1,76% και διαμορφώθηκε στα 6,93 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v