Τεχνολογική ανάκαμψη στη Wall Street

Σε υψηλότερα επίπεδα κινείται η Wall Street, καθώς η υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών και τα στοιχεία του πληθωρισμού καθησυχάζουν τους επενδυτές, απομακρύνοντας το ενδεχόμενο επιθετικότερων κινήσεων από τη FED. Επιστροφή πάνω από τις 1.900 μονάδες για το Nasdaq, νέα σημαντικά κέρδη για το Dax, που πλησιάζει τις 4.000 μονάδες.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινείται η χρηματιστηριακή αγορά της Wall Street, καθώς η υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών και τα στοιχεία του πληθωρισμού καθησυχάζουν τους επενδυτές, απομακρύνοντας το ενδεχόμενο επιθετικότερων κινήσεων νομισματικής πολιτικής από τη Federal Reserve.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε μετριασμένη αύξηση του πληθωρισμού κατά 0,1% τον Αύγουστο, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για ενίσχυση κατά 0,2%. Ο Ian Shepherdson, οικονομολόγος της High Frequency σχολίασε πως τα στοιχεία είναι ”θετικά” και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο, ακόμη και διακοπής του ρυθμού αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων, εάν δεν σημειωθεί ανάκαμψη στην οικονομική δραστηριότητα.

Ο όγκος συναλλαγών χαρακτηρίζεται χαμηλός, ενώ σημαντική ενίσχυση σημειώνεται στον τεχνολογικό κλάδο, μετά από τη σημαντική υποχώρηση του καλοκαιριού. Οι μετοχές του κλάδου των ημιαγωγών έχουν απολέσει το 40% της χρηματιστηριακής τους αξίας από τις αρχές του έτους και, παρά τις μειωμένες πωλήσεις για τις οποίες προειδοποιούν οι εταιρίες, σε αυτά τα επίπεδα τιμών, οι αναλυτές τις χαρακτηρίζουν ως επενδυτικές ευκαιρίες.

Ο Doug Sandler, αναλυτής της Wachovia Securities, εκτιμά πως θα υπάρξει έντονη κινητικότητα στον δείκτη S&P 500. ”Η αγορά βρίσκεται στο εύρος των 1.050 - 1.170 μονάδων και φαίνεται πως θα διασπαστεί ανοδικά”.

Αρκετές μετοχές εταιριών του κλάδου των ημιαγωγών σημειώνουν ανοδική τροχιά, οδηγώντας τον δείκτη Philadelphia Semiconductor σε ενίσχυση 1,3.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται η μετοχή της Nortel, μετά από προειδοποίηση της εταιρίας για μειωμένες πωλήσεις κατά την τρέχουσα χρήση. Η μετοχή της υποχωρεί κατά 6% στα 3,55 δολ.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.267,05 μονάδες με κέρδη 0,35%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,55%, στις 1.907,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,36%, στις 1.124,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου έκλεισε με κέρδη 0,18% στις 4.556,50 μονάδες, ο γαλλικός δείκτης CAC 40 δεν σημείωσε μεταβολή έναντι της χθεσινής συνεδρίασης, παραμένοντας στις 3.691,68 μονάδες και ο δείκτης Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης διαμορφώθηκε στις 3.963,65 μονάδες με κέρδη 0,56%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v