Ο Ivan ο ”τρομερός” και η Coke πιέζουν τη Wall

Η έκδοση προειδοποίησης από την Coca-Cola και ο τυφώνας Ivan που πλησιάζει τις αμερικανικές ακτές αποτελούν παράγοντες που ασκούν πιέσεις στις τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street, με τους τρεις βασικούς δείκτες να διαμορφώνονται σε χαμηλότερα επίπεδα.

Η έκδοση προειδοποίησης από την Coca-Cola και ο τυφώνας Ivan που πλησιάζει τις αμερικανικές ακτές αποτελούν παράγοντες που ασκούν πιέσεις στις τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street, με τους τρεις βασικούς δείκτες να διαμορφώνονται σε χαμηλότερα επίπεδα.

Η μεγαλύτερη εταιρία αναψυκτικών του κόσμου εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει πως τα κέρδη της θα διαμορφωθούν σε χαμηλότερα επίπεδα έναντι των προσδοκιών των αναλυτών, επικαλούμενη αδυναμίες στις αγορές που δραστηριοποιείται.

Η Coca-Cola προβλέπει κέρδη της τάξεως των 46 με 48 σεντς ανά μετοχή στο γ’ τρίμηνο και 88 με 92 σεντς ανά μετοχή στο σύνολο του β’ εξαμήνου. Οι αναλυτές της Wall Street περιμένουν κατά μέσο όρο, 54 σεντς ανά μετοχή για το γ’ τρίμηνο και 45 σεντς ανά μετοχή για το δ’ τρίμηνο.

Εν τω μεταξύ, ο τυφώνας Ivan, ο οποίος κινείται με ταχύτητα 140 μιλίων της ώρα, αναμένεται να πλήξει τις αμερικανικές ακτογραμμές στον Κόλπο του Μεξικό. Ορισμένες πρώιμες εκτιμήσεις αναφέρουν πως πιθανότατα θα προκαλέσει ζημιές ύψους 10 δισ. δολ., εκτίμηση που τον καθιστά τον δεύτερο πιο καταστροφικό τυφώνα που πλήττει τις ΗΠΑ.

Ήδη, οι πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου που δραστηριοποιούνται στην περιοχή έχουν εκκενωθεί, ενώ οι αναλυτές αναμένουν νέα εκτίναξη της τιμής του ”μαύρου χρυσού”, λόγω των καταστροφών στις πλατφόρμες και των νέων περιορισμών στην άντληση του εμπορεύματος. Η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται στο συμβόλαιο future για παράδοση Οκτωβρίου στα 44,48 δολ. το βαρέλι.

Στις υπόλοιπες επιχειρηματικές ειδήσεις, η Oracle ανακοίνωσε πως οι πωλήσεις της κατά το τρέχον τρίμηνο θα δεχθούν πλήγμα από την ισχυροποίηση του δολαρίου και τις οικονομικές ανησυχίες που προκαλούνται από τις εκλογές στις ΗΠΑ και την τιμή του πετρελαίου. Ωστόσο, οι προβλέψεις της εταιρίας για τις πωλήσεις της, ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, γεγονός που αναμένεται να αποτυπωθεί στην τιμή της μετοχής της.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.283,05 μονάδες με απώλειες 0,33%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται καθοδικά κατά 0,49%, στις 1.905,54 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,26%, στις 1.125,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζονται στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,33% στις 4.560,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να υποχωρεί κατά 0,16% στις 3.701,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 3.942,28 μονάδες με απώλειες 0,14%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v