ΗΠΑ: Ενίσχυση αποθεμάτων τον Ιούλιο (update)

Κατά 0,9% ενισχύθηκαν τα αποθέματα των αμερικανικών επιχειρήσεων τον Ιούλιο, όπως αναφέρει το Υπουργείο Εμπορίου της χώρας. Σημαντική ενίσχυση εμφανίζεται στον δείκτη μεταποίησης Empire για τον Σεπτέμβριο, ενώ χαμηλότερη των εκτιμήσεων ήταν η άνοδος του δείκτη παραγωγικότητας.

ΗΠΑ: Ενίσχυση αποθεμάτων τον Ιούλιο (update)
Κατά 0,9% ενισχύθηκαν τα αποθέματα των αμερικανικών επιχειρήσεων τον Ιούλιο, όπως αναφέρει το Υπουργείο Εμπορίου της χώρας.

Οι αναλυτές ανέμεναν ενίσχυση των αποθεμάτων κατά 0,8%, έναντι τελευταίας μέτρησης του μεγέθους στο 0,9.

Σημαντική ενίσχυση εμφανίσθηκε στον δείκτη μεταποίησης Empire για τον Σεπτέμβριο, που αφορά την μεταποιητική δραστηριότητα στην Νέα Υόρκη. Ο δείκτης διαμορφώνεται σε 28,3 έναντι προηγούμενης μέτρησης στο 12,57 και προσδοκιών της αγοράς στο 20.

Εξάλλου, ο δείκτης παραγωγικότητας σημείωσε άνοδο 0,1% τον Αύγουστο, διαψεύδοντας τις προσδοκίες για άνοδο 0,5%.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου AFX News, η παραγωγή των εργοστασίων, των ορυχείων και των υπηρεσιών κοινής ωφελείας, παρουσίασε μικρή μόνο άνοδο, καθώς τα στοιχεία του Ιουλίου αναθεωρήθηκαν ανοδικά.

Συγκεκριμένα, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε 0,1% τον Αύγουστο στο 116,6, υπερβαίνοντας το αντίστοιχο υψηλό του 116,4, που είχε διαμορφωθεί τον Ιούνιο του 2000.

Οι οικονομολόγοι περίμεναν άνοδο 0,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v