”Χωνεύει” τα νέα επίπεδα η Wall Street

Σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα διαμορφώνονται οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς, καθώς το χθεσινό ευνοϊκό κλίμα διαταράσσεται από νέες ανησυχίες για τις πετρελαϊκές τιμές.

Σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα διαμορφώνονται οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς, καθώς το χθεσινό ευνοϊκό κλίμα διαταράσσεται από νέες ανησυχίες για τις πετρελαϊκές τιμές.

Συγκεκριμένα, η τιμή του πετρελαίου πλησιάζει εκ νέου τα 45 δολ. το βαρέλι στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, αντανακλώντας τις ανησυχίες των επενδυτών στην ενεργειακή αγορά, για την τροχιά που διαγράφει ο τυφώνας Ιvan.

Συγκεκριμένα, ο τυφώνας που ταλάνισε την Καραϊβική κατά τις προηγούμενες ημέρες πλησιάζει τις πετρελαιοπηγές που βρίσκονται στον Κόλπο του Μεξικό. Οι traders του εμπορεύματος φαίνονται ιδιαίτερα ανήσυχοι για την εξέλιξη αυτή και, φοβούμενοι καταστροφές ή καθυστερήσεις, ”σπρώχνουν” την τιμή του πετρελαίου στα 44,43 δολ. το βαρέλι, στο συμβόλαιο future για παράδοση Οκτωβρίου.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, οι πωλήσεις λιανικής των αμερικανικών επιχειρήσεων συρρικνώθηκαν κατά 0,3% τον Αύγουστο, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για υποχώρηση κατά 0,1%. Επίσης, το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών των ΗΠΑ διαμορφώθηκε στα επίπεδα-ρεκόρ των 166,2 δισ. δολ. στο δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Στις επιχειρηματικές ειδήσεις, στα ”χέρια” της Sony βρέθηκε τελικά το στούντιο του Hollywood, MGM, σε μια συμφωνία ύψους 2,85 δισ. δολ. Βάσει της συμφωνίας, οι μετοχές της MGM αξιολογούνται στα 12 δολ., 45 σεντς υψηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο.

Επίσης, η εταιρία ημιαγωγών LSI Logic εξέδωσε προειδοποίηση κερδοφορίας και πωλήσεων για το τρίτο τρίμηνο, η οποία αναμένεται να ασκήσει πιέσεις στην χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής της. Η Watchovia Securities προχώρησε σε υποβάθμιση της μετοχής.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.312,26 μονάδες με απώλειες 0,03%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται καθοδικά κατά 0,13%, στις 1.907,83 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,05%, στις 1.125,29 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, σε αρνητικό έδαφος βρίσκονται οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει απώλειες 0,20% στις 4.550,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να υποχωρεί κατά 0,43% στις 3.709,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 3.946,28 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 0,18%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v