Nokia καλεί Nasdaq!

Ώθηση στη σημερινή συνεδρίαση της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς προσδίδει η ανακοίνωση της Nokia για βελτίωση πωλήσεων και κερδοφορίας καθώς και οι θετικές ειδήσεις από το μέτωπο της αγοράς εργασίας.

Ώθηση στη σημερινή συνεδρίαση της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς και ιδίως στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, προσδίδει η ανακοίνωση της Nokia για βελτίωση πωλήσεων και κερδοφορίας καθώς και οι θετικές ειδήσεις από το μέτωπο της αγοράς εργασίας.

Η εταιρία κινητών τηλεφώνων Nokia ενίσχυσε τις προσδοκίες της για το τρέχον τρίμηνο, λόγω ισχυρής ζήτησης για κινητά τηλέφωνα. Η αναβάθμιση των εκτιμήσεων της εταιρίας αποτελεί το πρώτο σημάδι ανάκαμψης για τη Nokia μετά από πέντε μήνες αρνητικών ειδήσεων, ενώ ενδέχεται να επηρεάσει θετικά τον κλάδο τεχνολογίας στις ΗΠΑ, ο οποίος έχει δεχτεί ισχυρότατο χρηματιστηριακό πλήγμα από τις αρχές του έτους.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθεί η μετοχή της εταιρίας ημιαγωγών Texas Instruments, η οποία ανακοίνωσε πως τα κέρδη της θα είναι υψηλότερα των εκτιμήσεων στο τρέχον τρίμηνο, αλλά όχι και οι πωλήσεις της.

Στις μακροοικονομικές ειδήσεις, ο αριθμός των αμερικανών που κατέθεσε αίτηση για επίδομα ανεργίας σημείωσε σημαντική μείωση έναντι της προηγούμενης εβδομάδας. Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, οι αιτήσεις ανήλθαν σε 319.000 την εβδομάδα που έληξε στις 4 Σεπτεμβρίου έναντι 362.000 κατά την προηγούμενη εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, η τιμή του πετρελαίου διαμορφώνεται σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα, με το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης Οκτωβρίου να διαμορφώνεται στα 42,72 δολ. το βαρέλι στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η Bear Sterns υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την Apple Computer, αναφέροντας πως η τιμή-στόχος έχει επιτευχθεί, γεγονός που ίσως ασκήσει πιέσεις στην τιμή της μετοχής της.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.322,15 μονάδες με κέρδη 0,09%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,49%, στις 1.859,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,09%, στις 1.117,30 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, περιορίζουν τις απώλειές τους και οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει απώλειες 0,38% στις 4.541,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να υποχωρεί κατά 0,61% στις 3.655,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 3.859,28 μονάδες με απώλειες 0,64%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v