Oracle και ΟΠΕΚ περιμένει η Wall Street

Μικρές μεταβολές καταγράφουν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street ύστερα από τη χθεσινή εντυπωσιακή άνοδο των τεχνολογικών μετοχών, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί εν όψει της αυριανής συνόδου του ΟΠΕΚ αλλά και των αποτελεσμάτων της Oracle μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Τρίτης. Πτώση στην Ευρώπη.

Μικρές μεταβολές καταγράφουν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street ύστερα από τη χθεσινή εντυπωσιακή άνοδο των τεχνολογικών μετοχών, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί εν όψει της αυριανής συνόδου του ΟΠΕΚ αλλά και των αποτελεσμάτων της Oracle μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Τρίτης.

Αναλυτές από την πλευρά τους σχολιάζουν ότι λαμβανομένης της χθεσινής υψηλής ανόδου, η σημερινή πορεία της αμερικανικής αγοράς κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητική.

Η Oracle ανακοινώνει τα αποτελέσματα μετά από τη λήξη της συνεδρίασης, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για 9 σεντς ανά μετοχή, ενώ τα έσοδα εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 2,23 δισ. δολάρια.

Το πετρέλαιο nymex στη Νέα Υόρκη διαμορφώνεται πάνω από τα 44 δολάρια το βαρέλι, και πάνω από τα 41 δολάρια κινείται το brent, εν αναμονή της αυριανής συνεδρίασης του ΟΠΕΚ στη Βιέννη.

Ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Ali al-Naimi, κατά την άφιξή του στη Βιέννη σχολίασε ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις στην αγορά. ”Οι πελάτες μας παίρνουν όσο πετρέλαιο θέλουν,” πρόσθεσε.

Τη Δευτέρα οι υπουργοί του Κατάρ και της Αλγερίας δήλωσαν ότι ο OPEC θα διατηρήσει τα επίπεδα παραγωγής κοντά στα όρια που αυτό-επιβάλλει το πλαφόν του οργανισμού, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι η ζήτηση καλύπτεται χωρίς να μειώνονται τα αποθέματα.

Η McDonalds σημειώνει άνοδο 1,2%, ύστερα από την ανακοίνωση αύξησης του ετήσιου μερίσματός της κατά 38%, στα 55 σεντς ανά μετοχή.

Εξάλλου, η εταιρία ημιαγωγών LSI Logic σημειώνει απώλειες 9%, ύστερα από την αρνητική προειδοποίηση για τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου.

Άνοδο 5% σημειώνει η Yahoo ύστερα από την ανακοίνωση εξαγοράς της Musicmath, έναντι του ποσού των 160 εκατ. δολαρίων.

Στα μακροοικονομικά δεδομένα, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις λιανικής τον Αύγουστο υποχώρησαν 0,3%, έναντι εκτιμήσεων για άνοδο 0,2%.

Εξάλλου, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών εκτινάχθηκε στα 162,2 δισ. δολάρια, έναντι 147,2 δισ. δολαρίων, που εμφάνισε το προηγούμενο τρίμηνο.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10311,19 μονάδες με απώλειες 0,02%, άνοδο 0,05% σημειώνει ο Nasdaq στις 1911,32 μονάδες, ενώ και ο S&P ενισχύεται 0,07% στις 1126,60 μονάδες.

Ο FTSE 100 διαμορφώθηκε στις 4545,6 μονάδες με απώλειες 0,28%, πτώση 0,14% κατέγραψε ο DAX στις 3947,03 μονάδες, ενώ και ο CAC 40 έκλεισε με απώλειες 0,47% στις 3708,03 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v