ΗΠΑ: Στο 2,7% οι τιμές καταναλωτή τον Αύγουστο

Ελαφριά ενίσχυση των τιμών καταναλωτή κατά 0,1% εμφανίσθηκε τον Αύγουστο στις ΗΠΑ. Ο τιμάριθμος στις ΗΠΑ διαμορφώνεται πλέον, σε ετήσια βάση, σε 2,7% έναντι τελευταίας μέτρησης στο 3%.

ΗΠΑ: Στο 2,7% οι τιμές καταναλωτή τον Αύγουστο
Ελαφριά ενίσχυση των τιμών καταναλωτή κατά 0,1% εμφανίσθηκε τον Αύγουστο στις ΗΠΑ. Ο τιμάριθμος στις ΗΠΑ διαμορφώνεται πλέον σε ετήσια βάση, σε 2,7% έναντι τελευταίας μέτρησης στο 3%.

Οι αναλυτές περίμεναν ενίσχυση κατά 0,2% έναντι υποχώρησης των τιμών καταναλωτή κατά 0,1% τον Ιούλιο. Ο δομικός πληθωρισμός ενισχύθηκε κατά 0,1% για τρίτο συνεχόμενο μήνα. Ωστόσο, σε ετήσιο επίπεδο, εμφανίζεται μειωμένος στο 1,7% έναντι 1,8% τον Ιούλιο.

Σε ξεχωριστή έκθεση, το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως τα πραγματικά εισοδήματα των εργαζομένων ενισχύθηκαν κατά 0,3% τον Αύγουστο.

Εν τω μεταξύ, οι επιπτώσεις των τυφώνων που πλήττουν την αμερικανική περιφέρεια, στην αγορά εργασίας της χώρας, γίνονται φανερές στις νέες αιτήσεις για επιδόματα εργασίας.

Οι αιτήσεις που συμπληρώθηκαν στην εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου ανήλθαν σε 333.000 έναντι 319.000 την προηγούμενη εβδομάδα και εκτιμήσεων των αναλυτών για 340.000 νέες αιτήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v