Επιχειρεί ανάκαμψη η Wall Street

Κέρδη εμφανίζουν οι τρεις βασικοί δείκτες του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, καθώς οι θετικές ειδήσεις από το μακροοικονομικό μέτωπο του πληθωρισμού δείχνουν να αντισταθμίζουν την απογοήτευση από την προειδοποίηση κερδοφορίας της Nortel.

Κέρδη εμφανίζουν οι τρεις βασικοί δείκτες του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, καθώς οι θετικές ειδήσεις από το μακροοικονομικό μέτωπο του πληθωρισμού δείχνουν να αντισταθμίζουν την απογοήτευση από την προειδοποίηση κερδοφορίας της Nortel.

Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού της Αμερικής ανακοίνωσε πως οι πωλήσεις τρίτου τριμήνου θα εμφανιστούν μειωμένες έναντι του προηγούμενου οικονομικού τριμήνου, προειδοποιώντας πως τα έσοδά της για το σύνολο της ετήσιας χρήσης θα διαμορφωθούν σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα έναντι των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Η μετοχή της εταιρίας δέχεται σημαντικές πιέσεις, συμπαρασύροντας ολόκληρο τον κλάδο και κυρίως, τη μετοχή της Lucent Technologies, αν και η Nortel επισήμανε πως η προειδοποίησή της δεν σχετίζεται με εξελίξεις στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.

Νωρίτερα, το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε μετριασμένη αύξηση του πληθωρισμού κατά 0,1% τον Αύγουστο, έναντι εκτιμήσεων για ενίσχυση κατά 0,2%. Ο δομικός πληθωρισμός ενισχύθηκε κατά 0,1% για τρίτο συνεχόμενο μήνα. Ωστόσο, σε ετήσιο επίπεδο, εμφανίζεται μειωμένος στο 1,7% έναντι 1,8% τον Ιούλιο.

Εν τω μεταξύ, ο τυφώνας Ivan έφθασε τις αμερικανικές ακτές στον Κόλπο του Μεξικό και οι επενδυτές θα παρακολουθούν στενά τα futures του πετρελαίου, καθώς σημειώνονται ήδη προβλήματα στις παραδόσεις των φορτίων και στην παραγωγή της περιοχής. Η τιμή του ”μαύρου χρυσού” στο συμβόλαιο future για παράδοση Οκτωβρίου διαμορφώνεται στα 44,13 δολ. το βαρέλι.

Στις υπόλοιπες επιχειρηματικές ειδήσεις, η Credit Suisse First Boston αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τη μετοχή της Nokia, επικαλούμενη βελτίωση των περιθωρίων κερδοφορίας της εταιρίας.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.245,05 μονάδες με κέρδη 0,13%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,37%, στις 1.903,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,16%, στις 1.122,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, μεικτές τάσεις εμφανίζουν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,04% στις 4.550,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να υποχωρεί κατά 0,29% στις 3.680,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 3.945,28 μονάδες με κέρδη 0,09%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v