Citigroup: Στενό εύρος διακύμανσης για S&P 500

Ανάμεσα στις 1.060- 1.160 μονάδες θα κινηθεί το επόμενο διάστημα ο δείκτης S&P 500, σύμφωνα με την έκθεση ”The View” της Citigroup. Εναλλακτικά και θετικότερα σενάρια περιλαμβάνουν την υποχώρηση του πετρελαίου χαμηλότερα των 30 δολ. ανά βαρέλι ή την αύξηση των εταιρικών κερδών κατά 15% στο β΄ εξάμηνο.

Citigroup: Στενό εύρος διακύμανσης για S&P 500
Μεταξύ του εύρους των 1.060 και των 1.160 μονάδων θα κινηθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα ο δείκτης S&P 500, σύμφωνα με την ανάλυση ”The View” της Citigroup, με ημερομηνία 15 Σεπτεμβρίου.

Ο οίκος αναφέρει πως η κίνηση των αμερικανικών μετοχών εντός στενού εύρους τιμών που επικράτησε έως τώρα φέτος, θα συνεχιστεί, καθώς εν ισχύ διατηρούνται και οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις για περιβάλλον χαμηλής ανάπτυξης, στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Η πιθανότητα ο δείκτης S&P 500 να ξεπεράσει το εύρος που προαναφέρθηκε στο β΄ εξάμηνο του 2004, τονίζει η Citigroup, εξαρτάται από δύο ”σενάρια”: Είτε το πετρέλαιο να υποχωρήσει χαμηλότερα των 30 δολαρίων ανά βαρέλι, είτε η ανάπτυξη των εταιρικών κερδών να ξεπεράσει το 15%.

Ο οίκος στην ίδια έκθεση υιοθετεί βραχυπρόθεσμα ”ουδέτερη στάση” έναντι των μετοχών σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Αγγλία και Ιαπωνία, ενώ μακροπρόθεσμα, η εκτίμηση για ΗΠΑ, Αγγλία και Ευρώπη είναι αισιόδοξη και παραμένει ουδέτερη για την Ιαπωνική αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v