ΔΝΤ προς ΕΚΤ: Όχι αύξηση επιτοκίων σύντομα

Το ΔΝΤ θα προειδοποιήσει την ΕΚΤ να μην προχωρήσει σύντομα σε αύξηση των επιτοκίων στην έκθεσή του για τη διεθνή οικονομία που θα δημοσιοποιηθεί σε δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τους FT Deutschland.

ΔΝΤ προς ΕΚΤ: Όχι αύξηση επιτοκίων σύντομα
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα προειδοποιήσει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να μην προχωρήσει σύντομα σε αύξηση των επιτοκίων στην έκθεσή του για τη διεθνή οικονομία που θα δημοσιοποιηθεί σε δύο εβδομάδες, σύμφωνα με άρθρο των Financial Times Deutschland.

Η κορυφαία εφημερίδα αναφέρει, χωρίς να παραθέτει πηγές, ότι το ΔΝΤ συνιστά στην ΕΚΤ να κρατήσει τα επιτόκια στα ιστορικά χαμηλά όπου κινούνται, έως ότου σταθεροποιηθεί η καταναλωτική ζήτηση στην ευρωζώνη και γίνει αυτοτροφοδοτούμενη η οικονομική ανάκαμψη.

Το άρθρο αναφέρει ότι στο 15ήμερο που μεσολαβεί μέχρι τη δημοσιοποίηση της έκθεσης, δεν αποκλείεται να υπάρξουν ορισμένες μικρές διορθώσεις στις εκτιμήσεις.

Το επιτόκιο της ευρωζώνης παραμένει στο 2% από τον Ιούνιο 2003.

Η τράπεζα υπέδειξε πρόσφατα ότι ανησυχεί για τις πληθωριστικές πιέσεις, υποδεικνύοντας ότι ενδέχεται να αρχίσει να αυξάνει τα επιτόκια στο ξεκίνημα του 2005, αλλά ορισμένοι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι θα επιβληθεί νωρίτερα αυστηρότερη πιστωτική πολιτική στους ”12”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v