Γερμανία:Σε ρεκόρ 3ετίας ο δείκτης τιμών παραγωγού

Ο δείκτης τιμών παραγωγή στη Γερμανία έτρεξε με τον ταχύτερο ρυθμό τριών ετών τον Αύγουστο -2,2% σε ετήσια βάση- καθώς η τιμή του πετρελαίου εκτινάχθηκε σε επίπεδα ρεκόρ.

Γερμανία:Σε ρεκόρ 3ετίας ο δείκτης τιμών παραγωγού
Ο δείκτης τιμών παραγωγή στη Γερμανία έτρεξε με τον ταχύτερο ρυθμό τριών ετών τον Αύγουστο, καθώς η τιμή του πετρελαίου εκτινάχθηκε σε επίπεδα ρεκόρ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας, ο ΡΡΙ αυξήθηκε με ρυθμό 2,2% έναντι τις περσινής χρονιάς, ενώ από τον προηγούμενο μήνα η άνοδος διαμορφώθηκε στο 0,3%.

Η άνοδος ευθυγραμμίστηκε με τις προβλέψεις των αναλυτών, όπως καταγράφηκαν σε έρευνα του πρακτορείου Bloomberg.

Η αύξηση στις τιμές παραγωγού στην ισχυρότερη ευρωπαϊκή οικονομία συμβάλλει στην αύξηση του πληθωρισμού στην ευρωζώνη πάνω από το όριο του 2% που θεωρεί η ΕΚΤ συμβατό με την σταθερότητα τιμών.

Η τράπεζα έχει εκφράσει ανησυχίες για την ανάπτυξη πληθωριστικών πιέσεων, αυξάνοντας την προοπτική να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων σχετικά σύντομα.

Στην άνοδο του γερμανικού ΡΡΙ εκτός από τις τιμές των καυσίμων συνέβαλαν οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα και τον φόρο καπνού που επέβαλε φέτος η κυβέρνησης της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v