Τα εταιρικά κέρδη ανησυχούν τις ευρωαγορές

Οι ανησυχίες για την κερδοφορία των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων στο πλαίσιο της εκτίναξης των τιμών των πρώτων υλών αλλά και της ανοδικής τάσης των επιτοκίων διεθνώς, ωθούν χαμηλότερα τις ευρωαγορές.

Οι ανησυχίες για την κερδοφορία των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων στο πλαίσιο της εκτίναξης των τιμών των πρώτων υλών αλλά και της ανοδικής τάσης των επιτοκίων διεθνώς, πιέζουν σε χαμηλότερα επίπεδα τις τιμές των μετοχών στις ευρωαγορές.

Με βύθιση τιμών αντιδρά η Electrolux μετά την πρόβλεψη ότι η εκτίναξη των τιμών του χάλυβα θα πλήξει την κερδοφορία της.

Η πλειοψηφία των αναλυτών προβλέπει ότι η κερδοφορία των εταιριών του δείκτη Stoxx 600 θα μειωθεί στο τρέχον τρίμηνο. Η εταιρία αναλύσεων JCF Group περιμένει κέρδη γ’ τριμήνου σε μέσο όρο 21% έναντι 27% στο β’ τρίμηνο.

Οι βασικοί δείκτες υποχωρούν σε 16 από τις 18 δυτικοευρωπαϊκές αγορές και ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,53% στις 4.568 μονάδες. Οι DAX και CAC υποχωρούν κατά 0,75% έκαστος, στις 3.912 και 3.664 μονάδες αντιστοίχως.

Τάσεις σταθεροποίησης προοιωνίζουν για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση του ”δείκτη των δεικτών” του Conference Board, που αναμένεται να υποδείξει επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ κατά τα δύο ερχόμενα τρίμηνα.

Ο δείκτης οικονομικής δραστηριότητας leading indicator, που μετρά τον παλμό της οικονομίας στο κοντινό μέλλον, προβλέπεται ότι υποχώρησε 0,3% τον Ιούλιο και 0,1% τον Ιούνιο, μετά από 14 συνεχόμενους μήνες χωρίς επιβράδυνση.

Σήμερα θα ανακοινωθεί και ο αριθμός των επιδομάτων ανεργίας που αποδόθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Οι αναλυτές, βάση δημοσκόπησης του Bloomberg, περιμένουν ότι τα επιδόματα αυξήθηκαν στα 335.000 στο εξεταζόμενο διάστημα έναντι 333.000 στο προηγούμενο διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v