Η GM έχει μείνει ”πολύ πίσω” στη δυτική Ευρώπη

Η General Motors ”απέχει πολύ” από το σχέδιο ισοσκέλισης των ευρωπαϊκών της επιχειρήσεων στη φετινή χρονιά και ενδέχεται να διακόψει τη λειτουργία εργοστασίων της, προκειμένου να μειώσει το κόστος.

Η GM έχει μείνει ”πολύ πίσω” στη δυτική Ευρώπη
Η General Motors ”απέχει πολύ” από το σχέδιο ισοσκέλισης των ευρωπαϊκών της επιχειρήσεων στη φετινή χρονιά και ενδέχεται να διακόψει τη λειτουργία εργοστασίων της, προκειμένου να μειώσει το κόστος, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, Rick Wagoner.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ενώ διεξάγεται το Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι, ο CEO της GE τόνισε ότι το μερίδιο του ομίλου που εδρεύει στο Ντητρόιτ στη δυτική Ευρώπη έχει μειωθεί κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς μέχρι τον Αύγουστο, καθώς επιβραδύνεται η ζήτηση για τα αυτοκίνητα Corsa και Vectra.

Ο όμιλος τον Ιούνιο κατέθεσε την πρόβλεψη ότι θα εμφανίσει ζημιές στο 2004, ενώ προηγουμένως προέβλεπε κέρδη έως και 100 εκατ. δολαρίων.

Ο Wagoner τόνισε ότι η εταιρία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να κλείσει εργοστάσιό της στην Ευρώπη.

Το μερίδιο της General Motors στη δυτικοευρωπαϊκή αγορά μειώθηκε στο 9,8% φέτος μέχρι τον Αύγουστο, έναντι μείωσης 9,8% στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Σε αντιδιαστολή, το μερίδιο της Toyota Motor έχει ενισχυθεί 5,1% έναντι 4,8% στις αντίστοιχες περιόδους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v