Οι πετρελαϊκές ωθούν σε ανάκαμψη τις ευρωαγορές

Τα κέρδη των κλάδων πετρελαίου μετά την εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου πάνω από τα 50 δολάρια ανά βαρέλι για πρώτη φορά, αλλά και η άνοδος των πρώτων υλών υποστηρίζουν ανάκαμψη τιμών στις ευρωαγορές.

Τα κέρδη των κλάδων πετρελαίου μετά την εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου πάνω από τα 50 δολάρια ανά βαρέλι για πρώτη φορά, υποστηρίζουν ανάκαμψη τιμών στις ευρωαγορές.

Εντονα ανοδικές τάσεις καταγράφει και ο κλάδος πρώτων υλών, μετά την εκτίναξη της μετοχής της BHP Billiton σε ρεκόρ στον απόηχο της παραγγελίας για σίδηρο 3,2 δισ. δολαρίων από κινεζική χαλυβουργία.

Τα κέρδη υποστηρίζει και η αναρρίχηση των τιμών του χαλκού σε υψηλό πέντε μηνών. Οι βασικοί δείκτες ενισχύονται σε 8 από 17 αγορές της δυτικής Ευρώπης που είναι ανοιχτές.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,65% στις 4.570 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,15% στις 3.880 μονάδες και ο CAC 0,50% στις 3.675 μονάδες.

Τα futures προοιωνίζονται ελαφρώς ανοδικές τάσεις για το άνοιγμα του δείκτη S&P και οριακά πτωτικές για τον Dow Jones.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο αναμένονται σήμερα τα αποτελέσματα της Pepsi Bottling Group, για τα οποία οι αναλυτές προβλέπουν αύξηση γ’ τριμήνου 4,5%.

Από τον χώρο των μακροοικονομικών ανακοινώσεων αναμένεται η ανακοίνωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Σεπτεμβρίου, που οι αναλυτές προβλέπουν ότι αυξήθηκε στο 99,5 από 98,2 τον Αύγουστο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v