Νέα άνοδος στις ευρωαγορές

Σε νέα υψηλότερα επίπεδα κινούνται μετά την πρωινή ανάπαυλα οι ευρωαγορές, καθώς οι κλάδοι πετρελαίου και πρώτων υλών εμφανίζουν νέα αισθητή άνοδο. Η αναλογία ανοδικών/πτωτικών διαμορφώνεται στις τρεις προς δύο μετοχές του δείκτη Stoxx 600.

Σε νέα υψηλότερα επίπεδα κινούνται μετά την πρωινή ανάπαυλα οι ευρωαγορές, καθώς οι κλάδοι πετρελαίου και πρώτων υλών εμφανίζουν νέα κέρδη στο πλαίσιο της εκτίναξης των τιμών ενέργειας και βασικών εμπορευμάτων.

Η αναλογία καθοδικών/πτωτικών διαμορφώνεται στις τρεις προς δύο μετοχές του δείκτη Stoxx 600, ενώ οι ενεργειακοί τίτλοι ”ευθύνονται” για το ένα τρίτο της ανόδου του δείκτη.

Με αισθητή άνοδο αντιδρά η μετοχή της Credit Suisse Group μετά από δημοσίευμα ότι η τράπεζα ζητά προσφορές για την ασφαλιστική μονάδα Winterthur.

Οι 16 από τις 18 δυτικοευρωπαϊκές αγορές ενισχύονται και ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,64% στις 4.711 μονάδες, ενώ ο DAX παραμένει πάνω από το ψυχολογικό φράγμα των 4.000 μονάδων και κινείται με κέρδη 0,94% στις 4.071 μονάδες. Ο CAC στο Παρίσι κερδίζει 0,21% στις 3.775 μονάδες.

Αναλυτές αναφέρουν ότι οι κλάδοι πετρελαίου και πρώτων υλών θα διατηρήσουν ανοδικές τάσεις όχι μόνο βραχυπρόθεσμα αλλά και σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, καθώς εκτιμούν ότι τα ερχόμενα χρόνια η ζήτηση θα είναι μεγαλύτερη από την προσφορά.

Στο πλαίσιο αυτό η Morgan Stanley αναβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή της ΒΡ σε ”υπερστάθμιση” από ”ίση στάθμιση” και παράλληλα αναβάθμισε την εκτίμηση για την τιμή του αργού πετρελαίου Brent κατά 38% στα 34,50 δολάρια ανά βαρέλι.

Ανοδικές τάσεις προιωνίζονται και για το άνοιγμα των βασικών αμερικανικών δεικτών οι αγορές futures, καθώς επικρατεί αισιοδοξία για τις ανακοινώσεις επιχειρηματικής κερδοφορίας γ’ τριμήνου, που ξεκινούν αυτή την περίοδο.

Η Thomson Financial εκτιμά ότι τα κέρδη των 500 μεγαλύτερων εισηγμένων εταιριών των ΗΠΑ θα αυξηθούν κατά 13,8% σε μέσο όρο, σε σύγκριση με τριμηνιαίο μέσο όρο 7% που επικρατεί την τελευταία 20ετία.

Αισιοδοξία επικρατεί και για τις σημερινές μακροοικονομικές ανακοινώσεις, καθώς οι αναλυτές αναμένουν επιτάχυνση της ανάπτυξης του κλάδου υπηρεσιών τον Σεπτέμβριο μετά τη στασιμότητα του Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, οι αναλυτές αναμένουν βελτίωση του δείκτη ISM στο 59 από 58,2 στην προηγούμενη μέτρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v