Πιέζονται οι ευρωαγορές από Wall - πετρέλαιο

Με υπολογίσιμες απώλειες κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, στον απόηχο του χθεσινού αρνητικού κλεισίματος της Wall Street και της ανόδου του πετρελαίου.

Με υπολογίσιμες απώλειες κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τις ασφαλιστικές εταιρίες να δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις.

Όπως εκτιμούν οι αναλυτές, το αρνητικό κλίμα που διαμορφώνεται οφείλεται στις επιδράσεις από το χθεσινό χαμηλότερο κλείσιμο της Wall Street και τη νέα άνοδο της τιμής του πετρελαίου.

Σημαντικές πιέσεις δέχεται ο ασφαλιστικός κλάδος και ιδίως οι μετοχές των Munich Re και Zurich Financial Services AG. Ο εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Elliot Spitzer κατέθεσε μήνυση στον μεγαλύτερο ασφαλιστικό μεσίτη του κόσμου, την εταιρία Marsh & McLennan, κατηγορώντας την ότι δωροδοκήθηκε για να προωθεί πελατεία σε συγκεκριμένες ασφαλιστικές εταιρίες.

Η Munich Re και η Zurich Financial Services είναι μεταξύ των εταιριών που κατονόμασε ο εισαγγελέας. Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να επιφέρει σωρεία συλλογικών μηνύσεων στις δύο εταιρίες.

Πιέσεις δέχεται και ο κλάδος των ημιαγωγών ύστερα από την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων τριμήνου της Samsung Electronics, η οποία καταδεικνύει συρρίκνωση της ζήτησης για ημιαγωγούς. Η μετοχή της Infineon Technologies υποχωρεί κατά 1,2% και αυτή της Micronas Semiconductor κατά 2,5%.

Αυτή την ώρα ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,21% και διαμορφώνεται στις 4.619,80 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,34% στις 3.640 μονάδες, ενώ ο γερμανικός DAX υποχωρεί στις 3.924 με απώλειες 0,42%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v