Διελκυστίνδα πετρελαϊκών-τεχνολογίας σε ευρωαγορές

Πιέσεις δέχονται οι κλάδοι τεχνολογίας στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τις επιδράσεις στους βασικούς δείκτες να αντισταθμίζονται από τα κέρδη που καταγράφουν οι πετρελαϊκές εταιρίες, αποκομίζοντας και χρηματιστηριακά οφέλη από τις υψηλές τιμές του ”μαύρου χρυσού”.

Πιέσεις δέχονται οι κλάδοι τεχνολογίας στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τις επιδράσεις να αντισταθμίζονται εν μέρει από τα κέρδη που καταγράφουν οι πετρελαϊκές εταιρίες, οι οποίες αποκομίζουν και χρηματιστηριακά οφέλη από τις υψηλές τιμές του ”μαύρου χρυσού”.

Σημαντικές πιέσεις εμφανίζονται στη μετοχή της Deutsche Telekom, μετά από ανακοίνωση της γερμανικής κυβέρνησης για πώληση σημαντικού μεριδίου των μετοχών της, καθώς οι επενδυτές απομακρύνονται από την εταιρία τηλεπικοινωνιών, αντιδρώντας στην υπερβάλλουσα προσφορά.

Κατά 1,5% υποχωρεί και η μετοχή της Philips μετά από ανακοίνωση της θυγατρικής της στην Κορέα LG Philips, για μείωση των εσόδων τρίτου τριμήνου κατά 15%.

Πιέσεις δέχεται και η μετοχή της Nokia, καθώς οι επενδυτές αναμένουν δυσάρεστες εξελίξεις στο μέτωπο της κερδοφορίας της εταιρίας κινητών τηλεφώνων. Η Nokia ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου εντός της εβδομάδας και οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μείωση των κερδών κατά 29%.

Απώλειες καταγράφει και η J. Sainsbury, καθώς η τρίτη μεγαλύτερη βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της για το α΄ εξάμηνο υποχώρησαν κατά δύο τρίτα, καθώς η εταιρία έχασε πελάτες εν μέσω ισχυρού ανταγωνισμού από Tesco και Asda.

Σε θετικό έδαφος βρίσκονται οι περισσότερες μετοχές του πετρελαϊκού κλάδου, καθώς η τιμή του ”μαύρου χρυσού” παραμένει στα επίπεδα των 53 δολ. το βαρέλι. Κέρδη καταγράφουν οι τίτλοι των Shell Transport, ΒP και Total.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου δεν σημειώνει μεταβολή έναντι των επιπέδων όπου έκλεισε την Παρασκευή, στις 4.698,80 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 υποχωρεί κατά 0,37% στις 3.724,89 μονάδες και ο δείκτης DAX του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης υποχωρεί οριακά κατά 0,03%, στις 4.014,49 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v