Ευρωζώνη: Μικρή πτώση παραγωγής τον Αύγουστο

Η βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης υποχώρησε τον Αύγουστο 0,6% σε μηνιαία και αυξήθηκε 1,5% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση της Eurostat. Οι αναλυτές περίμεναν πτώση 1,0% και βελτίωση 1,7% αντιστοίχως.

Ευρωζώνη: Μικρή πτώση παραγωγής τον Αύγουστο
Η βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης υποχώρησε τον Αύγουστο 0,6% έναντι του Ιουλίου, σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας.

Η Eurostat εκτιμά ότι η παραγωγή αυξήθηκε σε ετήσια βάση 1,5%. Οι ιδιώτες αναλυτές, βάση έρευνας του πρακτορείου AFX περίμεναν μεγαλύτερη πτώση της παραγωγής σε μηνιαία βάση (1,0%) αλλά και μεγαλύτερη βελτίωση σε ετήσια βάση (1,7%).

Η Eurostat επιπλέον υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την βιομηχανική παραγωγή του Ιουλίου, εκτιμώντας ότι αυξήθηκε 0,2% σε μηνιαία βάση και 2,2% σε ετήσια βάση. Στην προηγούμενη εκτίμηση της στατιστικής υπηρεσίας, τα μεγέθη διαμορφώνονταν στο +0,4% και 2,4% αντιστοίχως.

Τον Αύγουστο η μεγαλύτερη πτώση παρατηρήθηκε στα διαρκή καταναλωτικά αγαθά, όπου η παραγωγή μειώθηκε κατά 2,6% σε μηνιαία βάση. Η παραγωγή του τομέα κεφαλαιουχικών αγαθών μειώθηκε 0,3% και του κλάδου ενέργειας 0,2%.

Η παραγωγή τόσο των ενδιάμεσων όσο και των μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών παρέμεινε αμετάβλητη κατά τον μήνα Αύγουστο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v