Περικοπές θέσεων και μερίσματος στην J. Sainsbury

Δραστικό πρόγραμμα αναδιοργάνωσης, που περιλαμβάνει περικοπές 750 θέσεων εργασίας και μείωση του μερίσματος στο ήμισυ, ανακοίνωσε η J. Sainsbury, σε μια προσπάθεια να τονώσει την κερδοφορία της και να ξανακερδίσει τους πελάτες που χάνει από τους ανταγωνιστές της.

Περικοπές θέσεων και μερίσματος στην J. Sainsbury
Σε μια προσπάθεια να τονώσει την κερδοφορία της και να ξανακερδίσει τους πελάτες που έχει χάσει από την Tesco και την Wal-Mart, η J. Sainsbury θα προχωρήσει σε περικοπές 750 θέσεων εργασίας και μείωση του μερίσματος στο ήμισυ, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας υπεραγορών Justin King.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα μειώσει κατά το ένα πέμπτο το εργατικό δυναμικό στα κεντρικά γραφεία της (όπου έχουν ήδη γίνει περικοπές πλέον του 20% στους 3.000 απασχολούμενους), θα κλείσει τουλάχιστον 13 καταστήματα, θα απλοποιήσει τη λειτουργία άλλων και θα διακόψει το πρόγραμμα εφοδιασμού καταστημάτων με σταθμούς καυσίμων.

Στον κλάδο πωλήσεων θα προστεθούν 3.000 πωλητές και οι ώρες λειτουργίας καταστημάτων θα αναπροσαρμοστούν σύμφωνα με τις ανάγκες του καταναλωτικού κοινού, όπως αναφέρεται στην δήλωση του ομίλου. Συνολικά η Sainsbury απασχολεί 147.500 εργαζόμενους.

Η μετοχή της Sainsbury, τρίτης μεγαλύτερης αλυσίδας σούπερ-μάρκετ στη Βρετανία, έχουν υποχωρήσει 22% μέχρι στιγμής στο έτος, ενώ της ανταγωνιστικής Tesco έχουν αναρριχηθεί 11%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v