Εντονες πιέσεις από Motorola στις ευρωαγορές

Σε χαμηλότερα επίπεδα πιέζουν τις ευρωπαϊκές αγορές οι τεχνολογικές μετοχές, μετά την προειδοποίηση της Motorola για τα κέρδη δ’ τριμήνου. Πτώση και στους κλάδους ηλεκτρονικών υπολογιστών, αλλά και ασφαλειών.

Σε χαμηλότερα επίπεδα πιέζουν τις ευρωπαϊκές αγορές οι τεχνολογικές μετοχές, όπως η Nokia και Alcatel, μετά την προειδοποίηση της Motorola ότι τα κέρδη της στο τρέχον τρίμηνο ενδέχεται να αποδειχθούν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η Motorola προέβλεψε ότι οι πωλήσεις δ’ τριμήνου θα κινηθούν στα 9,3 με 9,6 δισ. δολάρια ενώ οι αναλυτές, βάσει έρευνας της Thomson Financial, περιμένουν κέρδη της τάξης των 9,52 δισ. δολαρίων.

Σημαντικές πιέσεις υφίσταται και ο κλάδος ηλεκτρονικών υπολογιστών, καθώς αναμένεται η STMicroelectronics, της οποίας ο μεγαλύτερος πελάτης είναι η Nokia, να ανακοινώσει επιβράδυνση πωλήσεων στο τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Απώλειες καταγράφει και ο ασφαλιστικός κλάδος μετά την αναγγελία έναρξης έρευνας από την εισαγγελία της Νέας Υόρκης, για ανάρμοστες χρηματιστηριακές πρακτικές των εταιριών του τομέα.

Οι σταθερά υψηλές τιμές του πετρελαίου εξακολουθούν να επιβαρύνουν τη χρηματιστηριακή ψυχολογία και οι ευρωπαϊκοί δείκτες καταγράφουν σημαντικές απώλειες, με τον δείκτη FTSE να υποχωρεί 0,78% στις 4.618 μονάδες.

Ο DAX καταγράφει πτώση 1,42% στις 3.908 μονάδες, ενώ ο CAC ακολουθεί με πτώση 1,11% στις 3.660 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v