Αύξηση πωλήσεων 14% στην Ericsson

Η Ericsson, ισχυρότερη στον κόσμο στην κατασκευή δικτύων κινητής τηλεφωνίας, ανακοίνωσε αύξηση κερδών για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο, με τη βοήθεια των περικοπών του κόστους και της αύξησης των δαπανών για εξοπλισμό από τις τηλεφωνικές εταιρίες.

Αύξηση πωλήσεων 14% στην Ericsson
Η Ericsson, ισχυρότερη στον κόσμο στην κατασκευή δικτύων κινητής τηλεφωνίας, ανακοίνωσε αύξηση κερδών για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο, με τη βοήθεια των περικοπών του κόστους και των αυξημένων δαπανών για εξοπλισμό από τις τηλεφωνικές εταιρίες.

Τα καθαρά κέρδη γ’ τριμήνου ανήλθαν στις 4,8 δισ. κορόνες σε σύγκριση με 3,9 δισ. κορόνες στο αντίστοιχο περσινό διάστημα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας από την έδρα της στη Στοκχόλμη.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 14% στις 31,8 δισ. κορόνες από 28 δισ. κορόνες. Οι τηλεφωνικές εταιρίες όπως η TeliaSonera και η Telefonica Moviles παραγγέλνουν ψηφιακές κεραίες και στήνουν σταθμούς βάσης για να διαχειρίζονται την αυξημένη κίνηση που επικρατεί στα δίκτυα, καθώς ο κόσμος χρησιμοποιεί όλο και περισσότερα τα κινητά για να ανταλλάσσει φωτογραφίες και να κατεβάζει μουσική από το ιντερνέτ μέσω των συσκευών κινητής τηλεφωνίας.

Η Ericsson ευνοείται και από τις περικοπές 58.000 θέσεων εργασίας που έχει επιβάλλει από το 2000. Η εταιρία εκτιμά ότι η αγορά δικτύων θα επιδείξει ”ελαφρά έως μέτρια” ανάπτυξη στη φετινή χρονιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v