Εταιρικά κέρδη στηρίζουν τις ευρωαγορές

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι ευρωαγορές, αντλώντας στήριξη από την σχετική σταθερότητα στις κινήσεις των τιμών του πετρελαίου και το ευοίωνο κλίμα που δημιουργούν οι μέχρι στιγμής ανακοινώσεις κερδοφορίας ευρωπαϊκών εταιριών.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των μετοχών στις ευρωαγορές, αντλώντας στήριξη από την σχετική σταθερότητα στις κινήσεις των τιμών του πετρελαίου και το ευοίωνο κλίμα που δημιουργούν οι μέχρι στιγμής ανακοινώσεις κερδοφορίας ευρωπαϊκών εταιριών.

Η στήριξη που συνάντησε ο Dow Jones στην προηγούμενη συνεδρίαση στη Νέα Υόρκη, με αποτέλεσμα να κλείσει σε αρνητικά μεν επίπεδα αλλά με περιορισμένες απώλειες, προσφέρει επιπλέον στήριξη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Πειστικές τάσεις ανάκαμψης εκδηλώνει ο τεχνολογικός κλάδος, υπό την επίδραση της ανακοίνωσης θετικών αποτελεσμάτων από την SAP, η οποία κινήθηκε λίγο μετά το άνοιγμα με κέρδη 2,9%.

Ευνοϊκά επιδρά στον κλάδο και η ανακοίνωση της Alcatel ότι εξασφάλισε σημαντικό συμβόλαιο για κατασκευή δικτύου οπτικών ινών για την SBC Communications. Η μετοχή της εταιρίας αντέδρασε με εκτίναξη 4,5% στην είδηση.

Η μετοχή της Novartis αντέδρασε με κέρδη 1,1% στην ανακοίνωση αύξηση των κερδών γ’ τριμήνου κατά 21%, υποστηρίζοντας σε άνοδο και τον κλάδο φαρμακοβιομηχανιών.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,42% στις 4.635 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,65% στις 3.937 μονάδες και ο CAC 0,47% στις 3.682 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v