Χάνουν τα πρωινά κέρδη οι ευρωαγορές

Δεν κατόρθωσαν να ”κρατήσουν” τα πρωινά κέρδη τους οι ευρωαγορές, καθώς το πετρέλαιο ανέκτησε ανοδική πορεία και ανακοινώθηκαν δυσοίωνα στατιστικά στοιχεία για τις ευρωπαϊκές οικονομίες.

Δεν κατόρθωσαν να ”κρατήσουν” τα πρωινά κέρδη τους οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς το πετρέλαιο ανέκτησε ανοδική πορεία.

Στις πιέσεις συμβάλλουν και τα δυσοίωνα στατιστικά στοιχεία για τις ευρωπαϊκές οικονομίες, που επισκίασαν την αρχική θετική εικόνα που σχημάτισαν οι επιχειρηματικές ανακοινώσεις της ημέρας.

Η λονδρέζικη αγορά ήταν η πρώτη που ”γύρισε” στο κόκκινο, μετά την ανακοίνωση απογοητευτικών στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία, αλλά και υπό το βάρος του ασφαλιστικού κλάδου.

Οι ασφάλειες αντέδρασαν στην ανακοίνωση της μεγαλύτερης ασφαλιστικής στον κόσμο, της αμερικανικής AIG, ότι τίθεται και αυτή στο μικροσκόπιο των αρχών στο πλαίσιο της έρευνας για τις χρηματιστηριακές πρακτικές του κλάδου. Ο δείκτης FTSE κινείται με απώλειες 0,48% στις 4.593 μονάδες.

Η άνοδος του τεχνολογικού κλάδου, μετά τα ευοίωνα αποτελέσματα της SAP και της Alcatel, περιορίζει τις πτωτικές τάσεις στη Φρανκφούρτη και το Παρίσι και ο δείκτης DAX υποχωρεί ανεπαίσθητα στις 3.910 μονάδες, ενώ ο CAC κινείται 0,16% χαμηλότερα στις 3.659 μονάδες.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται μικτό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, καθώς σήμερα θεωρείται η πιο δραστήρια ημέρα στην περίοδο ανακοίνωσης επιχειρηματικών κερδών τριμήνου, με τη Microsoft και την Google, μεταξύ άλλων, να ανακοινώνουν τα στοιχεία κερδοφορίας τους.

Η ημέρα είναι πλούσια και στο μακροοικονομικό επίπεδο, καθώς αναμένεται η ανακοίνωση των αρχικών αιτήσεων επιδομάτων ανεργίας, ο σύνθετος οικονομικός δείκτης Σεπτεμβρίου και ο βιομηχανικός δείκτης της Fed Φιλαδέλφειας.

Οι αναλυτές, βάσει δημοσκόπησης του πρακτορείου Bloomberg, περιμένουν ότι οι αιτήσεις για τα επιδόματα στην εβδομάδα έως 16 Οκτωβρίου ήταν λιγότερες από του προηγούμενου διαστήματος (345 χιλιάδες έναντι 352 χιλιάδων). Ο σύνθετος δείκτης οικονομικής δραστηριότητας προβλέπεται ότι υποχώρησε κατά 0,2% τον Σεπτέμβριο έναντι 0,3% τον Αύγουστο, ενώ για τον βιομηχανικό δείκτη Φιλαδέλφειας προβλέπεται άνοδος 18,5% τον Οκτώβριο έναντι ανόδου 13,8% τον προηγούμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v