Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος τιμών στην Ασία λόγω Κίνας

Σε υψηλότερα επίπεδα αναρριχήθηκαν οι τιμές των μετοχών στις ασιατικές αγορές, καθώς οι εξαγωγείς προς την Κίνα όπως η BHP Billiton και η JFE Holdings ενισχύθηκαν αισθητά μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για το κινεζικό ΑΕΠ.

Σε υψηλότερα επίπεδα αναρριχήθηκαν οι τιμές των μετοχών στις ασιατικές αγορές, καθώς οι εξαγωγείς προς την Κίνα όπως η BHP Billiton και η JFE Holdings ενισχύθηκαν αισθητά μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για το κινεζικό ΑΕΠ, που κατέδειξε ότι η χώρα κατορθώσει να αποθερμάνει την οικονομική ανάπτυξη χωρίς να προκαλέσει κάθετη επιβράδυνση.

Η οικονομία του ”Δράκου” αναπτύχθηκε με ρυθμό 9,1% στο γ’ τρίμηνο σε ετήσια βάση, μετά από την εκτίναξη 9,6% στο β’ τρίμηνο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού κέρδισε 0,3% στις 90,21 μονάδες. Ολοι οι δείκτες της περιφέρειας ενισχύθηκαν, πλην της Ταϊβάν, των Φιλιππίνων και της Νέας Ζηλανδίας. Οι αγορές στο Χονγκ Κονγκ και την Ινδία παρέμειναν κλειστές λόγω εθνικής αργίας.

Ο σύνθετος δείκτης του χρηματιστηρίου της Σαγκάης, που περιλαμβάνει τις ”καλές” μετοχές του κινεζικού επιχειρηματικού κλάδου, εκτινάχθηκε 1%. Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,61% στις 10.855 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v