Κέρδη τεχνολογίας, ασφαλειών στις ευρωαγορές

Κέρδη αποκομίζουν για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση οι ασφαλιστικές μετοχές στην Ευρώπη, ενώ η Nokia, μετά την ανακοίνωση διεύρυνσης του μεριδίου της στη διεθνή αγορά, ωθεί υψηλότερα και τον τεχνολογικό κλάδο.

Κέρδη αποκομίζουν για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση οι ασφαλιστικές μετοχές στην Ευρώπη, καθώς φαίνεται ότι θα εκτονωθεί ευκολότερα απ’ όσο αναμενόταν η κρίση από τις έρευνες των εισαγγελικών αρχών των ΗΠΑ στον κλάδο με τις κατηγορίες κακοδιαχείρισης.

Η ING (2,3% υψηλότερα το μεσημέρι) ευνοείται επιπλέον από την αναβάθμιση της σύστασης της Morgan Stanley για τη μετοχή της σε ”υπερ-στάθμιση” από ”υπο-στάθμιση”.

Αισθητή ανάκαμψη εμφανίζει και ο τεχνολογικός κλάδος, με τη Nokia να τον ”οδηγεί” υψηλότερα μετά τη δημοσιοποίηση έρευνας που έδειξε ότι το μερίδιο του κολοσσού της κινητής τηλεφωνίας αυξήθηκε.

Με κέρδη αντιδρούν επίσης TeliaSonera (5,9%) και Merck (1,4%), μετά την ανακοίνωση τριμηνιαίων αποτελεσμάτων που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,48% στις 4.604 μονάδες, ενώ ο DAX και ο CAC 0,49% στις 3.881 μον. και στις 3.637 μονάδες αντιστοίχως.

Ελαφρώς ανοδικό άνοιγμα προοιωνίζονται για τους βασικούς δείκτες της Wall Street οι αγορές futures, σε μια συνεδρίαση πλούσια σε επιχειρηματικές και μακροοικονομικές ανακοινώσεις.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο ανακοινώνουν σήμερα στις ΗΠΑ αποτελέσματα 33 κορυφαίες αμερικανικές επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων Procter & Gamble, Boeing, Comcast και ConocoPhillips.

Από το μέτωπο των στατιστικών ανακοινώσεων, αναμένονται τα στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών στα αμερικανικά εργοστάσια. Οι αναλυτές προβλέπουν, σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg, ότι οι παραγγελίες αυξήθηκαν τον Σεπέμβριο 0,5% χάρη στη ζήτηση μηχανολογικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

Στη συνέχεια, η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ θα δημοσιοποιήσει τη βαρυσήμαντη τριμηνιαία έκθεση για την κατάσταση και τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας, το αποκαλούμενο Beige Book.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v