Ιταλία: Οριακή άνοδος βιομηχανικής εμπιστοσύνης

Ελαφρά βελτίωση εμφάνισε η εμπιστοσύνη των Ιταλών βιομηχάνων τον Οκτώβριο, καθώς η επίδραση από τις θετικές προσδοκίες για το μέλλον ισορρόπησε με την υποβάθμιση των εκτιμήσεων για τις τρέχουσες συνθήκες.

Ιταλία: Οριακή άνοδος βιομηχανικής εμπιστοσύνης
Ελαφρά βελτίωση εμφάνισε η εμπιστοσύνη των Ιταλών βιομηχάνων τον Οκτώβριο, καθώς η θετική επίδραση από την μείωση των αποθεμάτων και τις ευοίωνες προσδοκίες για το μέλλον, ισορρόπησε με την υποβάθμιση των εκτιμήσεων για τις τρέχουσες συνθήκες και τη μείωση των παραγγελιών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ιταλικής στατιστικής υπηρεσίας Isae, ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης ενισχύθηκε στο 91 από 90,7.

Η Isae μετέβαλε την μεθοδολογία που χρησιμοποιεί για την κατάρτιση του δείκτη, ώστε να ευθυγραμμιστεί καλύτερα με τις στατιστικές μελέτες των υπολοίπων ευρωπαϊκών υπηρεσιών, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η σύγκριση των σημερινών στοιχείων με εκείνα των προηγουμένων ετών ή μηνών.

Χρησιμοποιώντας την παλαιά μεθοδολογία, ο δείκτης ήταν ενισχυμένος σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των ιδιωτών οικονομολόγων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v