Αύξηση κερδών και νέες περικοπές στην Ciba

Αύξηση κερδών γ’ τριμήνου 22% ανακοίνωσε η Ciba Specialty Chemicals, ευνοημένη από την εξαγορά της φινλανδικής εταιρίας χάρτου, προσθέτοντας ότι προχωρά σε περικοπές 950 θέσεων εργασίας.

Αύξηση κερδών και νέες περικοπές στην Ciba
Αύξηση κερδών γ’ τριμήνου 22% ανακοίνωσε η Ciba Specialty Chemicals, ευνοημένη από την εξαγορά της φινλανδικής εταιρίας χάρτου Raisio. Η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής απορρυπαντικών λεύκανσης στον κόσμο ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επιπλέον περικοπές 950 θέσεων εργασίας.

Τα καθαρά κέρδη της Ciba αυξήθηκαν στα 132 εκατ. ελβετικά φράγκα έναντι 108 εκατ. φράγκων στην αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η εταιρία που εδρεύει στη Βασιλεία ανακοίνωσε ότι θα δαπανήσει 125 εκατ. φράγκα σε τριετή περίοδο για τις περικοπές των θέσεων εργασίας, οι οποίες θα της αποφέρουν στη συνέχεια μείωση του κόστους κατά 90 εκατ. φράγκα ετησίως.

Ένα τμήμα των περικοπών και για την ακρίβεια 400 θέσεις εργασίας, σχετίζεται με την συγχώνευση με την Raisio.

Το υπόλοιπο αφορά την διακοπή λειτουργίας εργοστασίων βαφών κλωστοϋφαντουργίας στην Ευρώπη, η οποία εντάσσεται στο πρόγραμμα μεταφοράς τμήματος της παραγωγής στην Ασία, όπου το κόστος είναι χαμηλότερο, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Armin Meyer.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v