Κέρδη ενέργειας, πρώτων υλών στις ευρωαγορές

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, αντλώντας στήριξη κυρίως από τις εταιρίες πρώτων υλών, που ενισχύονται μετά από μια ”δεύτερη ανάγνωση” της αύξησης των κινεζικών επιτοκίων.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, αντλώντας στήριξη κυρίως από τις εταιρίες πρώτων υλών, που ενισχύονται μετά από μια δεύτερη ανάγνωση της αύξησης των κινεζικών επιτοκίων, καθώς εκτιμάται ότι η κίνηση του Πεκίνου δεν θα μειώσει τη ζήτηση.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται και οι τίτλοι ενέργειας, ακολουθώντας την ανοδική τάση των τιμών του πετρελαίου.

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται οι τίτλοι που σχετίζονται με τους ημιαγωγούς, μετά την σύσταση της Goldman Sachs προς του επενδυτές να περιορίσουν τις θέσεις στην Infineon Technologies, εκτιμώντας ότι οι τιμές των προϊόντων ενδέχεται να υποχωρήσουν.

Οι διαθέσεις των επενδυτών παραμένουν επιφυλακτικές και οι κλίμακες διακύμανσης προβλέπεται να παραμείνουν περιορισμένες, καθώς το ενδιαφέρον στρέφεται στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Οι αργίες στην Ιταλία, την Ισπανία, την Αυστρία καθώς και σε ορισμένα κρατίδια της Γερμανίας συμβάλλουν στο υποτονικό κλίμα.

Ο δείκτης FTSE κερδίζει 0,74% στις 4.658 μονάδες, ενώ ο DAX ενισχύεται 0,52% στις 3.980 μονάδες και ο CAC 0,44% στις 3.723 μονάδες.

Υποτονικό άνοιγμα προοιωνίζουν για τους βασικούς δείκτες της Wall οι αγορές futures, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης για την αμερικανική προεδρία.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση του δείκτη προσωπικού εισοδήματος και προσωπικών δαπανών, από την οποία οι αναλυτές περιμένουν αύξηση 0,3% και 0,6% αντιστοίχως.

Στη συνέχεια θα ανακοινωθεί ο δείκτης βιομηχανικής δραστηριότητας ISM Οκτωβρίου, που αναμένεται ότι παρέμεινε σταθερός στο 58,5.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v