Ενέργεια - πρώτες ύλες πιέζουν τις ευρωαγορές

Σε χαμηλότερα επίπεδα διαμορφώνονται οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, υπό την πίεση του κλάδου ενέργειας και εμπορευμάτων, μετά την αύξηση των κινεζικών επιτοκίων.

Σε χαμηλότερα επίπεδα διαμορφώνονται οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, υπό την πίεση του κλάδου ενέργειας και εμπορευμάτων, καθώς η αύξηση των κινεζικών επιτοκίων επιτείνει τις πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου.

Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας προχώρησε σε αύξηση των επιτοκίων για πρώτη φορά σε εννέα χρόνια, με αποτέλεσμα οι τιμές του πετρελαίου να υποχωρούν για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση ασκώντας έντονες πιέσεις στις πετρελαϊκές βιομηχανίες. Η Total υποχωρεί 1% και η BP 0,4%.

Πτωτικά αντιδρούν οι μετοχές της Puma (αθλητικά είδη) και της Metro Group (λιανική) στη Γερμανία στην ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις.

Ο βασικοί δείκτες υποχωρούν σε 11 από τις 18 δυτικοευρωπαϊκές αγορές. Ο δείκτης FTSE υποχωρεί οριακά 0,09% στις 4.638 μονάδες, ενώ ο DAX παραμένει πρακτικώς αμετάβλητος στις 3.959 μονάδες και ο CAC χάνει 0,13% στις 3.717 μονάδες.

Ανοιγμα σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα προοιωνίζουν οι προθεσμιακές αγορές για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, καθώς επικρατεί αισιοδοξία για την ανακοίνωση των στατιστικών στοιχείων για την αμερικανική ανάπτυξη.

Οι οικονομολόγοι περιμένουν, βάση δημοσκόπησης του πρακτορείου Bloomberg, ότι το αμερικανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε με ρυθμό 4,3% σε ετήσια βάση κατά το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου έναντι 3,3% στην προηγούμενη μέτρηση.

Για τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Πανεπιστημίου Μίτσιγκαν προβλέπεται βελτίωση στο 88 τον Οκτώβριο από 87,5 στην προηγούμενη μέτρηση, ενώ για τον βιομηχανικό δείκτη Φιλαδελφείας αναμένεται ελαφρά υποχώρηση στο 59 από 61,3.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v