Προειδοποιητικές στάσεις εργασίας στην VW

Τις πρώτες προειδοποιητικές στάσεις εργασίας σε μια δεκαετία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στην Volkswagen, καθώς κατέρρευσαν οι συνομιλίες για τις συμβάσεις εργασίας ανάμεσα στους εργοδότες και τους εργαζόμενους.

Προειδοποιητικές στάσεις εργασίας στην VW
Τις πρώτες προειδοποιητικές στάσεις εργασίας σε μια δεκαετία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στην Volkswagen, καθώς κατέρρευσαν οι συνομιλίες για τις συμβάσεις εργασίας ανάμεσα στους εργοδότες και τους εργαζόμενους της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο.

Το συνδικάτο των εργαζομένων, η πανίσχυρη IG Metall προχώρησε σε ωριαίες προειδοποιητικές στάσεις εργασίας στις εγκαταστάσεις στο Ανόβερο, το Κάσελ και το Μπράουνσβιγκ από τα μεσάνυχτα και προτίθεται να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις στη συνέχεια της ημέρας, όταν η VW και οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι πραγματοποιήσουν τον έκτο γύρο συνομιλιών για τις συμβάσεις εργασίας.

Η συνομοσπονδία των εργαζομένων στον κλάδο μεταλλουργίας IG Metall, που έχει χάσει μισό εκατομμύριο μέλη την τελευταία δεκαετία, προσπαθεί να διαφυλάξει τις θέσεις εργασίας των μελών της στη Γερμανία.

Η VW, που ανακοίνωσε χθες το έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο μείωσης των τριμηνιαίων κερδών, έχει θέσει στόχο την συρρίκνωση του μισθοδοτικού κόστους κατά 30% ή 2,6 δισ. δολάρια μέχρι το 2001. Έχει αναγγείλει ότι, εάν οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις της δεν αποδεχτούν πάγωμα μισθών, θα υποχρεωθεί να κόψει 30.000 θέσεις εργασίας στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι στο ίδιο κλίμα και η General Motors ανακοίνωσε περικοπές 12.000 θέσεων εργασίας στην γερμανική Adam Opel μέχρι το 2006.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v