Ηπια άνοδος ευρωαγορών εν αναμονή εκλογών ΗΠΑ

Με το βλέμμα στραμμένο στις αμερικανικές εκλογές, οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές κινούνται σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα, καθώς οι κλάδοι χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και αεροπορικών εταιριών αντιδρούν θετικά στις ανακοινώσεις κερδοφορίας των UBS και Ryanair.

Σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα διαμορφώνονται οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι κλάδοι χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και αεροπορικών εταιριών αντιδρούν θετικά στις ανακοινώσεις κερδοφορίας των UBS και Ryanair.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις προεδρικές εκλογές που πραγματοποιούνται σήμερα στις ΗΠΑ και οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής, με αποτέλεσμα οι κλίμακες συναλλαγών να είναι περιορισμένες και οι τζίροι χαμηλοί.

Αναλυτές αναφέρουν ότι εκείνο που ενδιαφέρει περισσότερο τις αγορές είναι να αναδειχθεί άμεσα ο νικητής των εκλογών και να μην επαναληφθεί το εκλογικό ”θρίλερ” του 2000, καθώς μια παρατεταμένη περίοδος έως την ανάδειξη του νέου προέδρου της ισχυρότερης οικονομίας στον πλανήτη προβλέπεται να ασκήσει αρκετές πιέσεις στα χρηματιστήρια.

Η πτώση των τιμών του πετρελαίου υποστηρίζει τις ανοδικές τάσεις των ευρωαγορών και ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,17% στις 4.681 μονάδες, ενώ ο DAX ακολουθεί με άνοδο 0,08% στις 4.015 μονάδες και ο CAC με κέρδη 0,06% στις 3.736 μονάδες.

Η UBS ενισχύεται 1,4% λίγο μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης, ενώ η Ryanair εκτινάχθηκε 6,7% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v