UBS: Μείωση κερδών λόγω investment banking

Η UBS ανακοίνωσε πτώση κερδών γ’ τριμήνου, υπό το βάρος της μείωσης 19% στα κέρδη από τις υπηρεσίες τραπεζικών επενδύσεων. Τα έσοδα από τις συναλλαγές μετοχών υποχώρησαν 6%, ενώ τα έσοδα στη μονάδα σταθερού εισοδήματος μειώθηκαν 15%.

UBS: Μείωση κερδών λόγω investment banking
Η UBS, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης, ανακοίνωσε πτώση κερδών γ’ τριμήνου, υπό το βάρος της μείωσης 19% στα κέρδη από τις υπηρεσίες τραπεζικών επενδύσεων.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν 1% στα 1,67 δισ. ελβετικά φράγκα.

Τα κέρδη της UBS, εξαιρουμένου του μεριδίου στη Motor Columbus, η οποία ελέγχει τη μεγαλύτερη εισηγμένη κοινωφελή εταιρία της Ελβετίας, διαμορφώθηκαν στα 1,65 δισ. φράγκα, χαμηλότερα από τα 1,73 δισ. φράγκα που προέβλεπαν οι αναλυτές στο Bloomberg.

Τα κέρδη του οίκου, όπως και των ανταγωνιστών του, υπέστησαν πλήγμα στο τρίτο τρίμηνο από τη μείωση των χρηματιστηριακών συναλλαγών, η οποία και περιόρισε τις αγοραπωλησίες μετοχών, ενώ παράλληλα τα υψηλότερα επιτόκια μείωσαν τις πωλήσεις ομολόγων.

Τα έσοδα της UBS από τις συναλλαγές μετοχών υποχώρησαν 6%, ενώ τα έσοδα της μονάδας σταθερού εισοδήματος μειώθηκαν 15%, όπως ανακοίνωσε η εταιρία που εδρεύει στη Ζυρίχη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v