Θετική αντίδραση ευρωαγορών στις εκλογές ΗΠΑ

Σε υψηλότερα επίπεδα διαμορφώνονται οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα μεταδίδουν ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Μπους προηγείται του Τζον Κέρι στην καταμέτρηση ψήφων στις αμερικανικές εκλογές.

Σε υψηλότερα επίπεδα διαμορφώνονται οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα μεταδιδουν ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Μπους προηγείται του Τζον Κέρι στην καταμέτρηση ψήφων για τις αμερικανικές εκλογές.

Αναλυτές αναφέρουν ότι εάν εξασφαλίσει ο Τζ. Μπους δεύτερη θητεία, όπως δείχνουν όλες οι ενδείξεις, θα εκδηλωθεί βραχυπρόθεσμο ράλι τιμών, καθώς οι επενδυτές ευνοούν την ασφάλεια που εμπνέει η εμπειρία της πολιτικής του Αμερικανού Προέδρου και σίγουρα νιώθουν ανακούφιση για την -διαφαινόμενη- ταχεία ολοκλήρωση της εκλογικής αναμέτρησης.

Εμφανής είναι η ανακούφιση στον κλάδο φαρμακοβιομηχανιών, ο οποίος φαινόταν ότι θα υποστεί πιέσεις στα κοστολόγια σε περίπτωση που αναλάμβανε την αμερικανική προεδρία ο Δημοκρατικός Τζον Κέρι.

Η AstraZeneca, τρίτη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Ευρώπης, ενισχύεται 2,5%, ενώ ο φαρμακευτικός κλάδος καταγράφει τα μεγαλύτερα κέρδη μεταξύ των επιμέρους δεικτών του Stoxx 600.

Η Pernod Ricard εκτινάχθηκε 2,9% μετά την ανακοίνωση αύξησης πωλήσεων τρίτου τριμήνου 1,9% στα 868 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης FTSE κερδίζει 0,44% στις 4.714 μονάδες, ενώ ο DAX ενισχύεται 0,54% στις 4.059 μονάδες και ο CAC 0,61% στις 3.788 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v