BMW: Αύξηση κερδών για 5ο συνεχές τρίμηνο

Για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο, η BMW κατέγραψε βελτίωση της κερδοφορίας της, ανακοινώνοντας αύξηση κερδών 7,6% στο γ’ τρίμηνο. Χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις πάντως τα αποτελέσματα.

BMW: Αύξηση κερδών για 5ο συνεχές τρίμηνο
Για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο, η Bayerische Motoren Werke κατέγραψε βελτίωση της κερδοφορίας της, ανακοινώνοντας αύξηση κερδών 7,6% στο γ’ τρίμηνο, καθώς κινήθηκαν πολύ ικανοποιητικά οι πωλήσεις των νέων μοντέλων 5-Series και X3.

Τα καθαρά κέρδη της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας BMW αυξήθηκαν στα 479 εκατ. ευρώ ή 71 σεντς ανά μετοχή έναντι 445 εκατ. ευρώ ή 66 σεντς στο προηγούμενο διάστημα. Τα κέρδη ήταν λιγότερα από τα 513 εκατ. ευρώ που περίμεναν οι αναλυτές, σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 6,3% στα 10,6 δισ. ευρώ από 9,95 δισ. ευρώ στο β’ τρίμηνο του έτους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της BMW Helmut Panke, επανέλαβε τον στόχο κερδών σε επίπεδα ρεκόρ για το σύνολο του έτους, καθώς ο όμιλος εισάγει στην αγορά 10 νέα μοντέλα.

Η BMW, που έχει καταστεί κερδοφόρος από το 2000 που πούλησε την Rover Cars, έχει κερδίσει μερίδια από την Νο1 βιομηχανία πολυτελών οχημάτων Mercedes τόσο στη Δυτική Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση Αυτοκινητοβιομηχανιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v